Moottoriurheilu

Ruutitynnyri ajastettu

F1-kolumni 24.11.
McLarenin kaiken kokenut päämies Ron Dennis tietää, että hän on loihtinut vuosisadan ruutitynnyrin palkattuaan ärhäkät Kimi Räikkösen ja Juan Pablo Montoyan tallikavereiksi.
   Räikkösen ja Montoyan yhteenotoista odotellaan MM-kauden 2005 jymyuutisia.
   15 vuotta sitten Ayrton Sennaa ja Alain Prostia yhdessä ajattanut Dennis osaa myös valmistautua pahimman varalta.
   Nyt Räikkönen ja Montoya haluavat molemmat nousta McLarenin ehdottomaksi ykköstähdeksi. Tästä syystä tallijohto on päättänyt olla päästämästä kuljettajia samaan aikaan radalle vielä pitkään aikaan.
   Montoya ottaa tuntumaa nyt kolme päivää Barcelonassa, huilaa ensi viikon ja aloittaa Jerezin jälkimmäisen jakson.
   Tarkoitus on, että Montoya ei edes tapaisi Räikköstä Jerezissä, missä suomalainen ajaa vuoden kaksi viimeistä testipäivää 9-10. joulukuuta.
   McLarenilla Montoyan ja Räikkösen ensimmäistä testipäivää samaan aikaan sijoitellaan nyt jonnekin tammikuulle.
   Sennan ja Prostin kanssa Dennis onnistui pitämään aselevon ensimmäisellä kaudella 1988 toiseen kilpailuun (Imola) asti.
   Silloin aika-ajon jälkeen sovittiin, miten startti hoidetaan. Sopimus ei pitänyt - ja sen jälkeen julistettiin sotatila, joka jatkui, kunnes Prost lähti seuraavan kauden lopussa tallista.
   Räikkösen ja Montoyan kanssa Dennis toivoo säilyttävänsä paremman kurin ja siten tiiviimmän yhteistyön kuljettajien kesken.
   Montoyan tähän mennessä antamat lausunnot Räikkösen tyrmäämisestä eivät ole aiheuttaneet tunnekuohuja. Suomalaisella jäämiehellä on aivan samansuuntaiset tavoitteet.
   Useimmat asiantuntijat uskovat, että Montoya joutui ojasta allikkoon päätettyään vaihtaa kaksintaistelut Ralf Schumacherin kanssa mitanottoon Räikkösestä.
   Räikkönen aloittaa jo neljättä vuotta McLarenilla. Hän tuntee kaikki työtavat ja rutiinit. Näin Kimi voi kaikessa rauhassa keskittyä Montoyan itsetunnon kynimiseen - heti ensimmäisestä yhteisestä testijaksosta lähtien.
Barcelona/Heikki Kulta

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy