Urheilu

Agassi antoi koko
rahan edestä

JARI WELLING

Suurella rahalla Stockholm Openiin hankittu Andre Agassi on toistaiseksi antanut ruotsalaiselle tennisyleisölle koko rahan edestä.

Agassi eteni torstai-iltana Tukholmassa jo puolivälieriin lyömällä Jonas Björkmanin 6-3 ja 6-4.

Perheen rouva Steffi Graf lapsineen ei kuitenkaan ehtinyt katsoa perheen isän voitto-ottelusta kuin muutaman pelin, ennen kuin perheen jälkipolvi kyllästyi sen verran, että katsomosta oli lähdettävä.

- Jonas pelasi hieman eri tyyliin kuin normaalisti. Minulle olikin tärkeätä, etten antanut hänelle liikaa mahdollisuuksia, sanoi Agassi.

- Kaikki sujuikin hyvin. Palauttelin erinomaisesti ja sain myös mukavasti murtoja. Se teki päivän paljon helpommaksi, totesi Agassi.

- Jonaksen kaltaista yli 30-vuotiasta vastustajaa vastaan on kuitenkin aina vaikeampi pelata kuin kokemattomampia nuorukaisia, summasi Agassi perheenisien kohtaamisen.

Agassille onkin tärkeätä, että hän selviytyy Tukholmassa mahdollisimman pitkälle, jotta hän saisi tarpeeksi pisteitä selviytyäkseen marraskuun puolivälissä Houstonissa pelattavaan kahdeksan parhaan Masters-finaaliin.

- Totta kai minulle on tärkeätä selviytyä Houstoniin, mutta kahdeksan joukossa oleminen on tärkeää myös ensi kautta ajatellen, kun esimerkiksi Australian avoimien rankkauksia tehdään, huomautti Agassi.

- Joka tapauksessa tässä ei voi liikaa ajatella huomista, sillä sitä ei välttämättä koskaan tule. Onkin aina ajateltava enemmän vain tätä päivää.

Puolivälierissä Agassi kohtaa perjantaina Espanjan Fernando Verdascon .

Muut puolivälieräparit ovat Tommy Haas-Olivier Rochus, Thomas Johansson -Andrei Pavel ja Michael Rydersetdt-Joachim Johansson/Jan-Michel Gambill.