Urheilu

JYP taas hankala Lukolle

JYP on ollut mörkö Lukolle tällä kaudella. Syyskuun lopussa Raumalla Lukko hävisi 0-4 ja torstaina jyväskyläläiset kurittivat tehopakkinsa Jari Korhosen johdolla raumalaisia 3-0 (1-0, 2-0, 0-0). JYP-vahti Sinuhe Wallinheimolle nollapeli oli kauden kolmas eikä mies edes joutunut tiukoille, sillä Lukon sihti oli karkeaa. Kahden miehen ylivoimallakaan eivät vieraat uhanneet Wallinheimon maalia.

Puolustajien maalipörssin kärkeen noussut Jari Korhonen nöyryytti toisessa erässä Lukko-vahti Dwayne Rolosonia kahdesti ylivoimalla. Lukko sai neljä peräkkäistä jäähyä ja se oli liikaa. Ensin Korhonen esitteli liikkuvuuttaan ja nousi lähemmäs maalia viimeistelemään rannevedolla 2-0. Toisessa osumassaan Korhonen täräytti siniviivalta, eikä maskin takana ollut Roloson nähnyt kiekon tuloa.

Kahden maalin väliin sattui erikoinen tilanne. JYP pelasi viidellä kolmea vastaan, kun Shayne Toporowski pääsi karkuun. Samalla Janne Niskala pääsi jäähyltä ja näin Lukolle tuli alivoimalla pelaten kahdella nollaa vastaan hyökkäys. Se hyökkäys päättyi hävettävän surkeasti, kun Toporowskin veto suuntautui karkeasti ohi JYP-maalin.

Lukko sai polveen loukkaantumisesta toipuneen Esa Pirneksen takaisin riveihinsä. Jäätuntuma oli vielä kateissa ja Pirnes vajosi samaan harmaaseen massaan muiden raumalaisten kanssa.

JYP:in erikoisuus on se, että sen nelosketju Jari Jääskeläinen , Juha-Pekka Hytönen , Ilari Filppula on nyt tehnyt eniten maaleja joukkueesta, 12 kappaletta.