Urheilu

Siuntio kiri sarjapisteille

TS/Jane Iltanen<br />Siuntion Roy Nyman (kesk.) rynni pelin loppuhetkillä väkisin maalintekoon keltapaitaisten ÅIFK:n Kristo Ahon ja Fredrik Backmanin välistä. Oikealla Siuntion Sebastian Sohlberg.
TS/Jane Iltanen
Siuntion Roy Nyman (kesk.) rynni pelin loppuhetkillä väkisin maalintekoon keltapaitaisten ÅIFK:n Kristo Ahon ja Fredrik Backmanin välistä. Oikealla Siuntion Sebastian Sohlberg.

PEKKA JÄRVIÖ

Maalit olivat alennusmyynnissä, kun Åbo IFK ja Siuntio kamppailivat käsipallon SM-sarjan pisteistä. Ennakkoluulottomasti taistellut ÅIFK olisi ehdottomasti ansainnut ainakin yhden pisteen, mutta viimeinen viisiminuuttinen käänsi ottelun vieraille.

Loppunumerot olivat 32-36 (16-14).

Edellisen pelinsä Helsingissä nolosti Arsenalille hävinnyt ÅIFK oli nyt kuin uudestisyntynyt siitäkin huolimatta, että Jocke Mether oli nilkkavaivaisena edelleen sivussa ja Tuomas Saarto opiskelijoiden MM-kisoissa. Kuten lopputuloksesta näkee, puolustuspelaaminen ei toiminut kummallakaan. Viivalta löytyi tilaa lähes joka hyökkäyksessä, ja myös kaukoheitot upposivat ohi molempien joukkueiden maalivahtien.

Ensimmäinen puoliaika oli hienokseltaan ÅIFK:n hallintaa. Suurimmillaan ero oli kolme maalia, mutta karkuun ei kotijoukkue päässyt missään vaiheessa.

Erikoisimman maalin teki ÅIFK:n Matias Laine , kun Siuntion maalivahti Jan-Michael Merivirran avaussyöttö meni suoraan kymmenen metrin päässä olleelle Laineelle. Hämmästynyt "Masa" kiitti ja heitti pallon maaliin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Siuntio sai juonesta paremmin kiinni toisella jaksolla. Tahtipuikkoa alkoivat heiluttaa kokeneet Marcus Sjöstedt ja Sebastian Aarnio , joiden tilille merkittiin vieraiden 36 maalista peräti 19.

Vajaa kuusi minuutia ennen loppua tilanne oli vielä 31-31, mutta sitten Dan Keto sai suunsoitosta helposti kahden minuutin ulosajon, ja kun hyökkäyspäässä tuli pari harmittavaa pallonmenetystä, ratkaisi Siuntio kamppailun lopullisesti.

Juuri näitä loppuhetkien helppoja virheitä harmitteli myös valmentaja Besim Qerimi.

- Muutaman pelaajan puuttumisesta huolimatta pelattiin näin hyvin. Lähellä oltiin, mutta Kedon ulosajo oli meille paha, summasi Qerimi.

Dan Keto oli kuitenkin isäntien ykköspelaaja, joka heitti kahdeksan maalia ja jaksoi taistella myös puolustuksessa. Myös Robert Åberg pelasi hyvin. Christian Illman oli takamiesten paras.

Siuntiosta Sjöstedtin saalis oli kymmenen ja Aarnion yhdeksän osumaa. Petri Jansson teki ratkaisuhetkillä viivalta kolme tärkeää maalia.