Urheilu

Wenger jatkaa Arsenalissa

Englannin jalkapalloliigassa pelaava Arsenal teki ranskalaismanagerinsa Arsene Wengerin kanssa kauden 2007-2008 loppuun kantavan jatkosopimuksen. Wengerin, 55, edelliseen sopimukseen tuli kolmen vuoden jatke.

Wenger on johtanut lontoolaisen Arsenalin kolmeen valioliigamestaruuteen ja kolmeen Englannin cupin voittoon. Syyskuussa 1996 alkaneella Wengerin valmentajakaudella Arsenal on joka kaudella yltänyt kahden parhaan joukkoon. Viime kaudella Arsenal voitti valioliigamestaruuden häviämättä yhtään ottelua.

- Aikomukseni on aina ollut selvä. Rakastan tätä seuraa ja viihdyn täällä. Uusi sopimus vain vahvistaa haluani viedä tätä seuraa eteenpäin ja toteuttaa tavoitteeni, Wenger sanoi.

Jatkosopimus varmisti myös sen, että Wenger vie Arsenalin uudelle, elokuussa 2006 valmistuvalle stadionille, joka vetää 60 000 katsojaa. Arsenalin kotikenttänä on vuodesta 1913 toiminut Highbury.

- Emme tavoittele pelkästään nykyisen menestyksemme jatkamista vaan myös sen päälle rakentamista. Nämä ovat Arsenalille jännittäviä aikoja, ja minulle on kunnia toimia managerina, Wenger kertoi.