Urheilu

Marat Safin hurjassa kunnossa

LK/REUTERS<br />Pallotyttöinä Madridissa toimineet mallit antoivat Marat Safinille kunnon ruiskutuksen voiton kunniaksi.
LK/REUTERS
Pallotyttöinä Madridissa toimineet mallit antoivat Marat Safinille kunnon ruiskutuksen voiton kunniaksi.

Madrid/Zürich (STT-DPA-AFP)

Venäjän Marat Safin oli suorastaan ylivoimainen Madridin 2,4 miljoonan euron tenniksen Masters-turnauksen loppuottelussa. Välierissä Yhdysvaltain Andre Agassin pudottanut Safin kukisti Argentiinan David Nalbandianin 6-2, 6-4, 6-3.

Safin on löytänyt syksyllä aiemmin kadoksissa olleen pelivireensä. Venäläinen voitti kauden ensimmäisen ATP-turnauksensa Pekingissä syyskuussa ja nyt tuli heti perään toinen voitto.

Safin mursi argentiinalaisen syötön kuusi kertaa ja syötti 13 ässää. Miehet ovat kohdanneet nyt kuusi kertaa, ja niistä viidessä ottelussa Safin on ollut parempi.

Madridin finaali kesti vain tunnin ja 52 minuuttia. Ottelun päätteeksi kumpikin loppuottelija korkkasi samppanjapullot ja suihkutti kuohujuomalla pallopojat tahmeiksi.

Madridin rahakkaassa Masters-turnauksessa "pallopoikina" toimivat espanjalaisesta mallitoimistosta palkatut nuoret naiset.

  Wimbledonin voitollaan naistenniksen huipulle lopullisesti murtautunut Maria Sharapova kärsi uransa ensimmäisen WTA-finaalitappion, kun Australian sijoittamaton Alicia Molik kukisti venäläisen Zürichin turnauksessa. 1,3 miljoonan dollarin turnauksen loppuottelussa sunnuntaina luvut olivat australialaiselle 4-6, 6-2, 6-3.

Zürichissä neljänneksi sijoitettu Sharapova ehti voittaa uransa kuusi ensimmäistä WTA-loppuottelua.

Molik teki voitollaan historiaa, sillä hänestä tuli ensimmäinen australialaissyntyinen WTA:n ykköstason turnauksen voittaja.