Urheilu

VaLePa piti Riennon nollilla

Kärkiporukoita vastaan aloittanut Vammalan Lentopallo nautiskeli kauden ensimmäisen kotivoiton Mutalan Riennon kustannuksella. Passari Sami Juvosen yhden käden taiteilut ja Eduard Venskin vippaskonstit saivat hymyn myös yleisön suupieliin.

- Väläyksittäin hupihommaa, mutta pakkovoittohan tämä oli ja 3-0 (25-22, 25-18, 25-22) saatiin puristettua. Ei peli meilläkään ole viimeisen päälle formussa, vastaanotto on meille todella ratkaisevaa, toppuutteli Sami Juvonen.

Ottelun jälkeen VaLePan valmentaja Viktor Circhenko paljasti Kostja Asipcikin selän reistailevan pahaenteisesti. Joukkueelle tärkeän avainpelaajan tehot eivät ole olleet viime kauden tasolla, mutta Rientoa vastaan Asipcik onnistui särkylääkkeen turvin hyvän ottelun. Pelaaminen jatkossa on kysymysmerkki.

Vastaanotossa VaLePa antoi Riennolle muutaman helpon pisteen ja parannettavaa valmentaja näki myös torjunnassa ja puolustuksessa.

- Kahdeksan torjuntapistettä on ihan OK, mutta selkeitäkään roskapasseja emme saaneet kolmella miehellä kiinni tai puolustettua.

13 pistettä kerännyt Eduard Venski oli VaLePan pisteykkönen, terävästi iskenyt Timo Haavisto ja Kostja Asipcik saivat kokoon 11 pistettä mieheen ja Sami Juvonenkin hyökkäsi plus neljän pisteen tehot.

Riento tuhri peräti 40 pistettä erilaisiin virheisiin ja sillä määrällä on mahdotonta voittaa SM-liigassa. Joensuulaisjoukkue on edelleen ilman erävoittoa. Tero Viitanen (12/+9) ja Mika Nenonen (15/+6) olivat Riennon isot yksinäiset, muilta tuli tukea vain väläyksittäin.