Urheilu

Pyrkivällä vaatimaton alku kaukisliigassa

VEIJO HEIKKILÄ

Neljä peliä, yksi voitto. Siinä on Turun Pyrkivän alkutahdit tämän kauden kaukalopalloliigassa.

Kaksi turkulaisten tappioista on tullut kotikentällä ja avauspisteet voitolla BJB:stä Riihimäellä.

Kotonaan Pyrkivä on menettänyt pisteet Rauman UKP:lle sekä viimeksi lauantaina Lappeenrannan RB-93:lle. Lappeenrantalaisille Pyrkivä hävisi myös viikko sitten vieraissa.

Vaatimattoman syksyn jälkeen Pyrkivän valmentaja Jussi Ylijoki ei kuitenkaan ole kovin huolestunut.

- Tappio-otteluissakin olemme pystyneet tasapäisiin suorituksiin ja pelimme kulkee ajoittain hyvin. Sen verran pitää kuitenkin parantaa, että pystymme pelaamaan hyvällä tasolla täydet 60 minuuttia, Ylijoki suunnitteli.

Ylijoki myönsi myös puolustuspelaamisessa olevat ongelmat.

- Virheitä omassa päässä on tullut aivan liikaa. Tällä hetkellä haemme sille osastolle lisää tehokkuutta, ja kaksi pakkia onkin kiikarissa, Ylijoki paljasti.

Kauden toisessa kotipelissä lauantaina Pyrkivän tämän hetken ongelmat tulivat hyvin esille. Tasaisessa kamppailussa Pyrkivä käytännössä menetti mahdollisuutensa ylivoimapelissä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

RB-93 teki maalein 8-10 päättyneessä ottelussa osumistaan uskomattomasti kolme alivoimalla pelaten. Näistä kaksi vielä saman jäähyn aikana.

Pyrkivän parhaat hetket olivat toisen erän aikana. Sankarina oli silloin hyökkääjä Pasi Tuominen.

Tuominen nosti kolmella peräkkäisellä maalilla joukkueensa 3-5 -tappioasemasta 6-5 -johtoon. Kypärätempun arvo kuitenkin himmeni jatkossa, kun monet turkulaisvirheet tuottivat tappion.

Pohdittavaa riittää

Pyrkivän valmentajaparilla Ylijoella ja Mauri Eivolalla onkin nyt pientä järkeiltävää tulevien pelien suhteen. Paremman kurssin kehittäminen ei ole helppoa, sillä ensi viikonloppuna Pyrkivä kohtaa maan kaksi parasta joukkuetta. Ensin hopeajoukkue BeWe-Sport vieraissa lauantaina ja heti perään sunnuntaina Kupittaalla hallitseva mestari Porin Kärpät.