Urheilu

Pyrintö riepotteli Rientoa

Turun Riennon 28. naisten koripallon SM-sarjakausi on alkanut murheellisten tähtien alla, eikä neljäs sarjakierros tuonut valoa synkkään tilanteeseen. Sarjan keskivaiheilla majaileva Tampereen Pyrintö riepotteli riennottaria lauantaina Nunnavuoren palloiluhallissa hämäläisnumeroin 39-108 (30-50). Koriluvut kertovat karua kieltään: Riento teki pelin jälkimmäisellä puoliskolla vain yhdeksän pistettä!

Ensimmäisen jakson turkulaiset sinnittelivät tamperelaisten tahdissa (13-23), mutta kun Pyrintö otti käyttöön koko kentän prässin, kotijoukkueella oli suuria vaikeuksia käynnistää omaa peliään. Vastustaja riisti palloja jo heti Riennon avaussyötöistä ja sai näin runsaasti niin sanottuja ilmaisia pisteitä. Riento menetti pelin aikana pallon eri tilanteissa 58 ja Pyrintö 14 kertaa.

Jos kohta Riennolla oli vaikeuksia pelin avaamisessa, niin myös korintekotilanteisiin pääseminen oli tukkoista. Riento heitti pelitilanteessa 41 kertaa tamperelaisten tähdätessä koria kohti kaksi kertaa enemmän.

Vastustajan tarkimpia olivat takapelaaja Anna Hammarberg ja Amerikan apu, korinaluspelaaja DeVonda Williams . Molemmat tekivät 19 pistettä. Turkulaisista Minna Sten pussitti 13 pistettä.

Turun Riennon valmentajana ottelussa toimi pikapyynnön penkin taakse saanut Miikka Sopanen . TuRi:n vastuuvalmentaja Pieti Poikola oli työmatkansa takia estynyt johtamaan joukkojaan.