Urheilu

Kupittaan jäähallisuunnitelmat kuohuttavat sisäpalloilijoita

MERJA KALLIKARI

Suunnitelmat Kupittaan uudesta jäähallista jääladoksi kutsutun rakennuksen tilalle eivät miellytä Turun sisäpalloilujoukkueita. Vaikka uutta kaksirataista hallia on kaavailtu jääurheilijoiden lisäksi muun muassa kori- ja käsipallon kansainvälisiä otteluita varten, käsipalloseura HC Denniksen puheenjohtaja Dennis Rafkin ei niele puheita monitoimihallista.

- Jotta halli olisi todella monitoimihalli, jään päälle pitäisi saada erilaiset pelilattiat yksinkertaisesti ja nopeasti nappia painamalla. Tätä ei ole tulossa Turkuun. On vain sanottu, että hallissa on mahdollisuus pelata, mutta millä tavalla, Rafkin kysyy.

- Aluksi puhuttiinkin vain uudesta jäähallista, mutta kun protestoimme sitä äänekkäästi, työnimeksi vaihdettiin monitoimihalli.

Rafkinin mielestä ei ole mitään järkeä rakentaa kaupunkiin toista jäähallia, kun kunnon palloiluhalli puuttuu kokonaan.

- Turussa on Suomen toiseksi hienoin jäähalli, jossa on harjoitushallille valmiit olosuhteet. Ei tarvitsisi kuin puhkaista käytävä Turkuhallin ja uuden harjoitushallin välille. Sinne voisi tehdä vaikka kaksikin kaukaloa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Halvempi ratkaisu

Kupittaalle Rafkin ehdottaa rakennettavaksi palloiluhallia, koska kaupungissa pelataan useassa lajissa korkealla sarjatasolla. Hän mainitsee Salon palloiluhallin hyvänä esimerkkinä monipuolisesta kokonaisuudesta. Turussa on tyydyttävä Samppalinnan jumppasaliin, kuten Rafkin ilmaisee.

- Caribian halli olisi muuten hyvä, mutta siellä kongressit menevät aina urheilun ohi. Saimme viime kaudella paljon haukkuja siitä, etteivät ihmiset tienneet, missä milloinkin pelattiin.

- Kupittaan palloiluhalli olisi paljon halvempi ratkaisu kuin jäähalli. Sen ei tarvitsisi olla mikään monumentti tai miljoonahalli, koska isoja katsomoita tai ravintoloita ei tarvitse rakentaa. Käytävä Veritas-stadionin kattaviin palveluihin riittää, Rafkin sanoo ja korostaa, ettei hänellä ole mitään jääkiekkoa vastaan - ainoastaan hallisuunnitelmat närkästyttävät.

Vääntöä kabineteissa

- Takana on poliittista vääntöä, joka sotkee urheilua. Olen kuullut luotettavista lähteistä, että uuden jäähallin hallitukseen on pyydetty TPS:n Jouko Narvanmaa ja kokoomuksen Pentti Sokajärvi ainoastaan siksi, ettei halli leimautuisi vain TuTo:n tai demareiden halliksi, Rafkin jyrisee.

- Turkuhalli tuottaa koko ajan tappiota, ja myös uuden hallin kustannukset kaatuvat veronmaksajien päälle. Yksityistä rahoitusta ei löydy nykyään mistään.

Rafkin kertoo rakennusneuvos Juhani Lundénin tehneen palloiluhallin piirustukset jo kaksi vuotta sitten. Kupittaan High Tech Centerin viereen suunniteltu halli ei kuitenkaan saanut tukea kaupungilta.

- Silloin ei kuulemma ollut tarvetta eikä rahaa. Nyt kuitenkin löytyy rahaa jäähalliin, Rafkin ihmettelee.