Urheilu

Trojansin kausi lähtenyt
käyntiin mallikkaasti

TS/TS/Saara Pelkonen<br />Trojansin uudet jenkkivahvistukset Brett Dietz (edessä) ja Scott Power<br />pitävät Turkua<br />kauniina ja siistinä kaupunkina.<br />Trojansin joukkuetta miehet uskovat<br />vahvistavansa.
TS/TS/Saara Pelkonen
Trojansin uudet jenkkivahvistukset Brett Dietz (edessä) ja Scott Power
pitävät Turkua
kauniina ja siistinä kaupunkina.
Trojansin joukkuetta miehet uskovat
vahvistavansa.

JUSSI VIRKKUNEN

Turun Trojans voitti viime kauden päätteeksi seuran kauan himoitseman Vaahteramaljan. Sitä ennen Trojans oli esiintynyt loppuottelussa kahdeksan kertaa - tuloksena oli kahdeksan hopeaa. Loppuottelussa kukistui vanha kilpailija, Roosters Helsingistä. Mestaruus ei kuitenkaan ole aiheuttanut paineita joukkueelle.

- Ei mestaruus ole aiheuttanut paineita. Kun on yrittänyt voittaa mestaruutta monta vuotta, niin vaikeinta oli kerätä motivaatiota tälle kaudelle, Trojansin päävalmentaja Tomi Haula sanoo.

Mestaruuden myötä Trojans pääsi pelaamaan Euroopan liigaan. Euro-ottelut oli myös uusi kokemus seuran vanhoille pelaajille. Ensimmäisessä ottelussa Trojans kaatoi ruotsalaisen Arlanda Jetsin 10-0. Seuraavassa ottelussa Moskovassa tuli kylmää vettä niskaan, kun Moscow Patriots pyöritti taululle lukemat 42-0. Siihen päättyi turkulaisten eurotaival. Putoaminen ei Haulan mukaan kuitenkaan ollut suuri pettymys.

- Ihan hyvä, että ne (europelit) loppuivat. Kustannukset nousivat sen verran suuriksi, että meillä ei oikeastaan ollut varaa pelata ulkomailla.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Seuraava ottelu olisi ollut Itävallassa, ja sinne meidän olisi pitänyt mennä bussilla. Tasoero ei sarjassa ollut kovinkaan suuri, sillä Tukholma voitti Moskovan.

Kaksi ottelua kaksi voittoa

Kotimaassa Trojansin kausi on käynnistynyt hyvin. Kahdesta ottelusta tuloksena on kaksi voittoa.

- Olen hyvinkin tyytyväinen kauden alkuun. Ensimmäisessä ottelussa meillä ei ollut pelintekijää. Toisessa ottelussa amerikkalaisvahvistuksemme olivat vasta saapuneet maahan.

Vaikka Haula onkin tyytyväinen otteluihin, on hänen mukaansa otteissa vielä parantamisen varaa.

- Pelin taso ei ole ollut sellaista kuin se olisi voinut olla. Puolustuspelissämme on vielä parannettavaa kuin myös linjapelissämme.

Trojansilla oli suuria vaikeuksia hankkia uusia amerikkalaisvahvistuksia tälle kaudelle. Aluksi Turkuun piti saapua eri pelaajat, mutta Trojansista riippumattomista syistä he jäivät tulematta.

- Siinä tapahtui niin sanottu välistäveto, Haula sanoo.

Lopulta pelintekijäksi saapui Brett Dietz , 22, ja puolustukseen samoin 22- vuotias Scott Power . Amerikkalaisten lisäksi Trojans hankki kaksi suomalaista kovan luokan pelaajaa. Porvoosta tuli Pekka Piminäinen . Klaus Alinen liittyy turkulaisten vahvuuteen, kun hänen pelinsä NFL Euroopassa Berlin Thunderissa loppuvat. Haula on erittäin tyytyväinen vahvistuksiin.

- Amerikkalaiset ovat pelimiehiä. Meillä on vielä sisäänajo käynnissä, ja amerikkalaiset tarvitsevat aikaa tottuakseen suomalaiseen pelitempoon, Haula kommentoi.

Dietz ja Power kertovat olevansa tyytyväisiä Turkuun. Kaupungin puhtaus on tehnyt miehiin vaikutuksen.

- Tämä on erittäin puhdas ja kaunis kaupunki, Dietz kertoo.

Pelin tasoon miehet ovat myös tyytyväisiä. Poweria tosin hämmästytti, että suomalaiset pelaajat eivät ole ammattilaisia. Dietz totesi pelin tason olevan melko hyvä.

- Osa suomalaisista voisi vallan mainiosti pelata meidän College- sarjassa.

Neljä pelaa mitaleista

Kauden tavoitteeksi Haula ilmoittaa mestaruuden puolustamisen. Pahimmiksi kilpailijoiksi hän mainitsee Porvoon Butchersin, Seinäjoki Crocodilesin sekä Roostersin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Porvoo on tällä kaudella vaarallinen. He hävisivät Roostersille vain yhdellä maalilla, Haula sanoo.

Runkosarjan päätteeksi Trojansin haluaa olla Vaahteraliigan ensimmäinen. Se takaisi kotiottelun pudotuspeleihin, mutta vielä tärkeämpää on, että silloin vastaan asettuisi runkosarjan neljäs.

Varsinkin Dietziltä Trojans odottaa paljon, sillä joukkueen peli perustuu pitkälti heittopeliin.

- Pyrimme avaamaan vastustajan puolustuksen heitoilla, jonka jälkeen juoksemme pallon maaliin, Haula kertoo taktiikasta.

Tähän taktiikkaan Dietz vakuuttaa sopivansa.

- Uskon, että voin tuoda joukkueen syöttöpeliin paljon uutta, vasta valmistunut Dietz kertoo.