Urheilu

Juha Hirvi valittiin
urheilijakomiteaan

MATTI ERKKILÄ

Juha Hirvelle annettiin eniten ääniä, kun ampujat perustivat urheilijakomitean kv. ampumaurheiluliiton uudeksi toimielimeksi. Kotkalaiselle annettiin 175 puoltoääntä.

Maailmancupin yhteydessä järjestettyyn äänestykseen osallistui 426 urheilijaa ja heillä oli yhteensä käytettävissä 1337 ääntä.

Komitean muodostaa neljä eniten ääniä saanutta: Hirvi (175), USA:n Jason Parker USA (169), Ruotsin Jonas Edman (136) ja Italian Roberto Di Donna (134 ääntä). Kolme ensin mainittua on kivääri- ja neljäs pistooliampuja.

- Olemme ampujain kesken puhuneet monesti, että meidän tulisi saada omat näkemyksemme nykyistä paremmin esiin. Ajattelimme jopa ulkopuolisen elimen perustamista. ISSF:n alaisena toimiessamme mielipiteillämme voi olla suurempi painoarvo kuin toimiessamme liiton ulkopuolella, Hirvi arveli.

- Tärkeätä olisi, että voisimme eri asioissa tuoda urheilijain kannan esiin ennen päätösten tekoa, kotkalainen painotti. Hän viittasi kivääriasuista käytyyn keskusteluun, jossa ampujain mielipiettä ei kysytty lainkaan, mutta heidän nostattama "myrsky", pystyi pitämään tällä kertaa varustesäännöt ennallaan.

- Urheilijakomitealla ei ole vielä tehtävänkuvaa. Arvelen sen olevan samanlaisen kuin Suomen olympiakomiteassa. Juha Hirvi kävi myös radalla ja hankki itselleen tuloksella 1160 paikan perjantaina järjestettävään pienoiskiväärin 3x40 laukauksen kilpailuun.