Urheilu

Möttölä povaa tasaista
loppuhuipennusta

Hanno Möttölän mukaan torstaina alkavassa koripallon seurajoukkueiden euroliigan lopputurnauksessa ei ole varsinaista suosikkia. Möttölä puurtaa Israelin Tel Avivissa pelattavassa turnauksessa Skipper Bolognan paidassa. Joukkue kohtaa avausottelussa Italian liigasta tutun Sienan.

Torstain toisessa välierässä iskevät yhteen kotijoukkue Tel Aviv ja Moskovan TsSKA. Loppu- ja pronssiottelut pelataan lauantaina. Lopputurnauksen joukkueet tuntevat toisensa hyvin, sillä ne pelasivat samassa euroliigan alkulohkossa.

- Yhdeksän kuukautta sitten sanoin, että Tel Aviv ja Moskova pelaavat lopputurnauksessa. Se ei varmasti tullut kenellekään yllätyksenä, Möttölä arvioi.

Bologna aikoo jyrätä lopputurnauksessa tutuilla vahvuuksilla.

- Siena-peleissä etenkin vastustajan isot takamiehet tuottivat meille ongelmia. Sekä David Vanterpool että Marvis Thornton tykkäävät viedä puolustajansa korin alle ja tehdä kokonsa avulla sieltä pisteitä, Möttölä ruotii.

- Siena on jokaisella pelipaikalla meitä isompi. Meidän pitää pystyä hyödyntämään sitä. Nopean pelin pitää rullata ja levypallot ovat tärkeässä roolissa. Lisäksi hyökkäyksessä on onnistuttava laajalla materiaalilla, mikä on ollut vahvuutemme koko kauden ajan.

Lopputurnaukseen Bologna lähtee liki parhaalla miehistöllä. Vain jalkavaivainen belgialaissentteri Tomas Van Den Spiegel on lähes varmasti sivussa. - Ison pään rotaatiossamme suurimmat minuutit kasaantuvat varmasti Matjaz Smodisille ja minulla. Vastuuta on luvassa runsaasti, Möttölä veikkaa.