Urheilu

Blatter
ei siedä
tasapelejä

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter haluaa tasapelit pois jalkapallosta. Blatter kertoi saksalaiselle uutistoimisto SID:lle, että jokaisesta ottelusta olisi löydettävä voittaja. Blatter haluaisi myös luopua jatkoajasta ja ehdottaa tasapeliin päättyneen ottelun jälkeen pelattavan suoraan rangaistuspotkukilpailun.

- Jokaisessa pelissä, esimerkiksi korttipelissä, on aina voittaja tai häviäjä. Meillä pitäisi olla rohkeutta tuoda lopullinen ratkaisu jokaiseen jalkapallo-otteluun, Blatter pohti.

- Pelissä on kysymys tunteista. Siinä on intohimoa. Se voi olla dramaattista. Loppujen lopuksi se päättyy kuitenkin lähes aina tragediaan. Meidän ei ole pakko tyytyä tasapeleihin, Blatter tunteilee.

Blatterin mukaan ihmisellä on elämässään aina tavoitteita ja näin täytyy olla myös urheilussa. Ratkaisuun jatkoajalla Blatter löysi epäkohtia.

- Kaksiosaisen ottelun jälkeen pelattava jatkoaika ei ole oikein reilua. Tasapelin täytyisi mennä suoraan rangaistuspotkukilpailuun, sillä jatkoaika on kuin toinen kotiottelu toisen osaottelun kotijoukkueelle, Blatter selventää.

Blatter, 68, vahvisti myös vastustuksensa videon tai minkään muun teknisen apuvälineen käyttöönoton suhteen erotuomareiden ratkaisujen helpottamiseksi.