Urheilu

Kärpät palkkasi Ujcikin

Jääkiekon SM-liigan hallitseva mestari Oulun Kärpät ei ole jäänyt hurraamaan menneitä, vaan katseet ovat jo tulevassa kaudessa - ja Kari Jalosen ajassa. Keskiviikkona Kärpät kertoi palkanneensa Viktor Ujcikin , joka on ehtinyt voittaa Tshekin maajoukkueessa kolme maailmanmestaruutta.

Toukokuun lopulla 32 vuotta täyttävä Ujcik teki Kärppien kanssa kahden kauden sopimuksen.

- Hän on taitava ja ahkera laitahyökkääjä, joka osaa tehdä maaleja, sanoo valmentaja Kari Jalonen, jonka miehistö alkaa olla hyvässä muodossa.

- Valmennusryhmä on kasassa ja tarkempi työnjako hahmottuu hiljalleen, sanoo Jalonen, jonka kakkoseksi tulee tuttu mies Turunkin ajoilta eli Mikko Haapakoski.

Fysiikkavalmentajaksi tulee kuopiolainen Harri Hakkarainen , jolla on laaja tausta eri urheilulajien kanssa työskentelystä. Hakkarainen on myös NHL-pelaaja Kimmo Timosen henkilökohtainen valmentaja.

Jalonen on tyytyväinen tiiminsä jäseniin ja samalla "KooJii" ilmaisi tyytyväisyytensä maalivahtivalmentaja Ari Hillin jatkamiseen.

Mestaruusmiehistön kapteeni Sakari Palsola ja kokenut puolustaja Kimmo Lotvonen ovat tehneet kauden jatkosopimuksen Kärppien kanssa. Kärpillä on nyt tehtynä 25 pelaajasopimusta ensi kaudeksi.