Urheilu

Kiprusoff pohjusti jälleen voiton Calgarylle

LK/REUTERS<br />Miikka Kiprusoff estää Calgaryn maalissa Detroitin Henrik Zetterbergin maalintekoyrityksen. Calgaryn Graig Conroy on maalin takana varmistelemassa.
LK/REUTERS
Miikka Kiprusoff estää Calgaryn maalissa Detroitin Henrik Zetterbergin maalintekoyrityksen. Calgaryn Graig Conroy on maalin takana varmistelemassa.

Miikka Kiprusoff ja Ville Nieminen olivat väkevästi rakentamassa Calgaryn 3-2-voittoa Detroitista jääkiekon NHL-liigan länsilohkon välierissä tiistaina. Varmasti torjunut Kiprusoff pysäytti 27 kiekkoa ja Nieminen korjasi syöttöpisteen Shean Donovanin voittomaalista. Voitto vei Calgaryn ottelusarjassa 2-1-johtoon.

Calgaryn mahdollisuuksia liigan kestosuosikkia Detroitia vastaan epäiltiin vahvasti, mutta Flames on pitänyt pintansa, eikä vähiten Kiprusoffin hyvien torjuntojen ansiosta. Tiistaina hän piti maalinsa puhtaana kolmannessa erässä, kun Detroit haki rajusti tasoitusta ja voitti laukaukset 12-5. Loistotorjuntaan hän venyi myös toisessa erässä pysäyttäessään kokeneen Brendan Shanahanin läpiajon jälkeisen laukauksen.

- Päätöserässä maalin edessä oli koko ajan rajusti toimintaa, mutta onneksi näin kiekon koko ajan. Oli todella upeaa voittaa kotihallissa, Kiprusoff huokaili.

Robert LangStephane YelleJarome IginlaJiri Fischer

Montreal taipui vasta jatkoajalla

Itälohkossa Montreal sen sijaan kärsi karvaan 3-4-jatkoaikatappion Tampa Baylle, joka johtaa välieräsarjaa jo otteluvoitoin 3-0. Tampa Bay voi siten vapauttaa Montrealin kapteenin Saku Koivun Raimo Summasen leijonaryhmän käyttöön jo torstaina pelattavassa neljännessä ottelussa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Montrealissa kotijoukkueen kolmannen erän rynnistys ei riittänyt voittoon. Michael Ryder tasoitti ottelun kolmannen erän puolivälissä 2-2:een ja Patrice Brisebois nostatti kotiyleisön tunnelmaa 3-2-johtomaalilla, kun erää oli takana reilut 16 minuuttia. Kahdessa edellisessä ottelussa kaksi maalia tehnyt Tampa Bayn Vincent Lecavalier vei kuitenkin 3-3-osumalla ottelun jatkoajalle vain 17 sekuntia ennen erän päätöstä.

Jatkoaika ehti vanhentua 1.05 minuuttia, kun Brad Richards iski ottelun toisen maalinsa ja vei Tampa Bayn 4-3-vierasvoittoon ja askeleen lähemmäksi lohkon loppuottelua.

- Kun voittaa, ei tarvitse jossitella ja kerrata ottelua mielessään kerta toisensa jälkeen. Toivottavasti löydämme tästä jotakin positiivista, jolla on käyttöä seuraavassa kamppailussa, pettynyt Saku Koivu tuumaili uutistoimisto AP:lle.

Richardsin ohella Tampa Bayn parhaimmistoa oli jälleen 28 kiekkoa napannut Nikolai Habibulin.