Urheilu

21-vuotiaat
kohtaavat
Puolan
Turussa

Turussa nähdään kuukauden kuluttua jälleen maajoukkuetason jalkapalloa. Toukokuun 27. päivänä Suomen ja Puolan 21-vuotiaat iskevät yhteen Kupittaalla. Edellinen maaottelu Turussa pelattiin vuosi sitten Veritas-stadionin avausotteluna. Silloinkin oli vuorossa 21-vuotiaiden peli, Suomi - Serbia-Montenegro.

Puola-peli on harjoitusottelu ikäluokan EM-karsintaa varten. Siinä ensimmäinen vastustaja on Romania.

Suomen 21-vuotiaat ovat pelanneet keväällä jo kaksi ottelua. Ensi Maltalla tuli turpiin 0-2.

Tiistaina Markku Kanervan ja Kimmo Lipposen valmentama joukkue kukisti Bosnia-Hertsegovinan 3-1 TamU:n Henri Scheweleff , HJK:n Petri Oravainen ja Djurgårdenin Daniel Sjölund olivat suomalaisten maalitykit.

21-vuotiaiden eli Olympiajoukkueen avauskokoonpanossa Bosniaa vastaan oli kaksi turkulaista: Interin Ari Nyman ja TPS:n Janne Vellamo.

Turun peliin tarkkailussa ovat myös mm. Interin Valtteri Laaksonen , TPS:n Jyrki Kallio , Jon Uotila ja Ville Harittu.

Suomen hyökkäyskärkeen Turun oteluun on tulossa kilpailua, sillä loukkaantuneena ollut HJK:n Juho Mäkelä voi olla jo pelikunnossa.

Olympiajoukkueen ottelu pelataan torstaina 27.5. klo 17.30. Ottelu on osa SPL:n Turun piirin 80-vuotisjuhlia. Juhlan kunniaksi myös stadion halutaan täyteen. Olympiakatsomo, vanha pääkatsomo, aiotaan täyttää joukkue- ja koululaislippulaisilla.