Urheilu

Varissuon
terrieri

TS/Ari-Matti Ruuska
TS/Ari-Matti Ruuska

Ismo Lehkonen

Koti, koulu ja kiekko. Näistä yhteisöistä tuskin löytyy henkilöä, jolla olisi jotain pahaa sanottavaa Timo Pärssisestä . Tunnollinen, ahkera ja tavoitteellinen nuori herrasmies.

Koti! Vanhemmat, kolme sisarusta sekä vaimo ja kaksi poikaa. Sanat välittäminen ja tukeminen kuvastavat Pärssisiä hyvin. Isä Pärssinen on taustalla häärivä työmyyrä, joka on tehnyt uskomattoman määrän vapaaehtoistyötä Turun jääkiekkoilun hyväksi. Äiti on pitänyt Timon tassut tukevasti maassa. Sisarukset ovat parhaat kaverukset keskenään.

Koulu! Sen hoitaminen mahdollisimman hyvillä arvosanoilla Aurajoen lukiosta oli itsestään selvä asia. Vielä pelatessaan HPK:ssa Timo Pärssinen unelmoi hakeutumisesta opettajankoulutukseen, mutta NHL sotki hieman kuvioita.

Kiekko! Jääkiekon parissa minulla on ollut ilo seurata Timoa useaan otteeseen todella läheltä ensin TuTon B- ja A-junioreissa ja sen jälkeen miesten tasolla Hermeksessä ja HPK:ssa. Polte urheiluun ja harjoitteluun oli jo minun aikanani aivan huikea. Itse jääkiekko on Timolle intohimo. Osallistua peliin, saada kiekko lapaan, luoda kiekollisena jotain. Se pikkupojan into tuskin koskaan katoaa Timon puserosta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tapa, jolla Timo pelaa kiekkoa nykyään, sai alkunsa niistä vuosista, jolloin hän pelasi "Varissuon Gretzkyn" Antti Virtasen kanssa. Hyökkäyspelaaminen, riistopelit, paritoiminta ja tilanteen nopea oivaltaminen, sekä 1 - 1-kiekollinen haastaminen. Kaverit loivat keskenään aivan oman tapansa toimia.

Juniorina pojat eivät koskaan päässeet pelaamaan Suomen mestaruudesta tai pukemaan maajoukkuepaitaa päälleen, mutta se ei heitä haitannut. Tärkeämpää oli se, kuinka peliä pelataan luovasti, saada kokeilla eri juttuja ja tehdä jopa virheitä kiekollisena ja yrittää voittaa pelejä omilla oivalluksillaan.

Ei ole sattuma, että Timo Pärssinen pelaa parasta jääkiekkoa tällä hetkellä. Kaukalon ulkopuolella elämä on tasapainossa. Omat lapset ovat terveitä ja villejä sekä vaimo Mari perheenpää. Mari entisenä huippu-uimarina tietää, mitä on raaka harjoittelu, jos haluaa saavuttaa jotain suurta. Taitaa olla, että tässäkin tapauksessa palkintokaapin takana on nainen.

Kirjoittaja on Mestis-joukkue TuTon päävalmentaja.