Urheilu

HC Dennis ja TPS
tarttuvat pesismailaan

MERJA KALLIKARI

10 vuotta täyttävä Varsinais-Suomen Pesis järjestää kaikille avoimen juhlatapahtuman 8. toukokuuta Kupittaan pesäpallostadionilla. Päivän ohjelmassa on seurajoukkueiden turnauksia ja otteluita sekä harrastejoukkueiden pelejä. Lisäksi pesäpallosta kiinnostuneet voivat tutustua lajin saloihin tekniikka- ja toimintaradalla.

Juhlatapahtuma huipentuu HC Denniksen ja TPS:n jääkiekkojoukkueen väliseen haastepeliin sekä Varsinais-Suomen Itä-Länsi -otteluun, jossa kohtaavat alueen seuroissa viime kymmenvuotiskautena vaikuttaneet nimekkäät pelaajat ja nykyiset aktiivipelaajat.

Idän kapteenina pelaa Loimaan Palloilijoiden Heikki Reunanen ja Lännen kapteenina Turku-Pesiksen Sirpa Helin .

Katsojille hyvä pesäpalloshow

HC Denniksen käsipallomestareille ja TPS:n hopeajoukkueelle juhlapäivän haastepeli on sopiva kauden päätöstempaus.

- Molemmilla joukkueilla on vielä höyryä jäljellä, joten nyt katsotaan, kuka on Turun kunkku. Pelaamme pilke silmäkulmassa, kieli poskella ja totisen tosissaan, HC Denniksen toiminnanjohtaja Iku Viitanen naurahtaa.

- Vaikka kyseessä on leikkimielinen ottelu, urheilijoilta löytyy aina kilpailuhenkeä. Tavoitteena on tarjota katsojille hyvä show.

Viitasen mukaan haastepeli kertoo, että joukkueet arvostavat pesäpalloa, tapahtumaa sekä toisiaan.

Toivelistalla yhteishenkeä

Mikko Koivu - Turkulaisten joukkueiden pitäisi vetää yhtä köyttä lajista riippumatta ja näyttää muille, että Turku pärjää. Toivottavasti tämä ei jää yhteen tapahtumaan, Koivu totesi.