Urheilu

Hietalahti pohtii uransa jatkoa

TS/Juha Silvanto<br />Vesa Hietalahti pohtii tällä hetkellä urheilu-uransa jatkoa. Siihen oli aikaa etenkin viikko sitten Niinisalossa tykistön kertausharjoituksissa.
TS/Juha Silvanto
Vesa Hietalahti pohtii tällä hetkellä urheilu-uransa jatkoa. Siihen oli aikaa etenkin viikko sitten Niinisalossa tykistön kertausharjoituksissa.

JUHA SILVANTO

Suomen viimeisin ampumahiihdon arvokisamitalisti miettii tosissaan urheilu-uransa lopettamista. Vesa Hietalahti löytää helposti syitä lopettamiseen.

- Kaksi viimeistä vuotta harjoittelu on mennyt muiden toimien ohessa. Tällä systeemillä annan täysammattilaisille liikaa tasoitusta. Ja ikämiesaikakin syyskuussa jo koittaa, 34-vuotias Hietalahti naurahti.

Kauhajoen Karhun tunnetuin nimi miettii motivaation merkitystä.

- Huipulla homma on ensinnäkin niin totaalista, että täysillä mukana oleminen vaatii kaiken keskittymisen.

Nappiin homma meni vielä vuoden 2003 MM-kisoissa, joista 20 kilometriltä oli tuomisina hopeaa Venäjän Hanty-Mansijskista.

- Jo monta vuotta sitten kuitenkin lupasin, että Torinon olympialaisiin (2006) lähden korkeintaan turistina. Kuitenkin olen urheilijaksi syntynyt ja kaikista peleistä aina ollut kiinnostunut. Ei urheilu kokonaan jäisi, vaikka lopettaisinkin.

Rahakin vaikuttaa

- Täytyy keskustella tietenkin myös olympiakomitean kanssa. Vanhemmat menestymiset on luvattu huomioida. Viime kauteen valmistautumiseni meni myöhäiseksi, kun jalastani operoitiin akillesjänne. Harjoitusmääriin nähden voisi sanoa, että kausi sittenkin sujui aika hyvin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Talven maailmancupeista Hietalahden parhaat sijoitukset tulivat joulukuussa Osrbliessa Slovakiassa. Seitsemäs sija pitkällä matkalla ja takaa-ajossa nousu 21:nneltä sijalta kahdeksanneksi näyttävät tulosliuskoista katsottuna hyviltä suorituksilta. Hietalahtea kuitenkin askarruttaa, riittävätkö näytöt päättäjille.

- Sitä paitsi puolitoistavuotias Leevi-poikanikin kasvaa ja on kovasti isänsä perään.

Lisämaat tiukassa

Hietalahti isännöi myös aktiivisesti tilaa Kauhajoen Nummijärvellä.

- Sukupolvenvaihdos velvoittaa. Lypsykarjasta luovuimme vuoden alussa. Lihakarjaa on ja maita olemme yrittäneet saada lisääkin vuokralle, mutta ne tuntuvat olevan tiukassa.

Vuokramaineen viljelysalaa löytyy yli kolmekymmentä hehtaaria.

- Kylvöt siellä odottavat, kun ilmatkin ovat näin mahtavat, Hietalahti totesi kuivuuttaan pölisevällä Niinisalon Pohjankankaalla.

Tykistöpatterin viestialiupseeri päätti viime viikonloppuna puolentoista viikon kertausharjoituksen. Metsässä oli aikaa pohtia ratkaisua uran suhteen. Ennen raskaan patteriston harjoitusta ohjelmaan kuului rata-ampuminenkin. Rynnäkkökivääri ei Hietalahdelle huipputulosta kuitenkaan suonut.

- Kymppiin kuti osui kuitenkin alussa ja lopussa, hän muistutti.

Ehkä se kilpailuhenkikin vielä miettimisen jälkeen löytyy.