Urheilu

Slovakia pelaa Suomea
vastaan lähes kotijäällä

TS/Europhoto<br />Marian Hossa on Slovakian joukkueen tukipilareita. Ottawassa pelaava Hossa oli tällä kaudella NHL:ssä tehokkain slovakkipelaaja.
TS/Europhoto
Marian Hossa on Slovakian joukkueen tukipilareita. Ottawassa pelaava Hossa oli tällä kaudella NHL:ssä tehokkain slovakkipelaaja.

Turun Sanomat, Ostrava

Kaupunki ja CEZ-areena ovatkin suorastaan tulvineet innokkaita slovakkifaneja, joille jääkiekko on ehdoton ykköslaji.

Slovakian joukkueella on joka pelissä valtaosa yleisöstä puolellaan, ja tänään on Suomen vuoro joutua noidankattilaan.

- Kyllähän tämä tuntuu kuin pelaisi kotipelejä. Fanien kannustus on ollut mahtavaa, kiitteli Slovakian tähtihyökkääjä, NHL:n Ottawa Senators- seurassa pelaava Marian Hossa.

- Toisaalta yleisön odotukset ovat hurjan korkealla, ja se luo puolestaan meille lisää paineita.

NHL:n tehokkain slovakkipelaaja

Ilja Kovaltshukin - Suomen joukkueesta tunnen hyvin Sami Salon , jonka kanssa olen pelannut yhdessä. Hän on hyvä, isokokoinen pakki, jolla on loistava lämäri, Hossa arvioi.

- Peli Suomea vastaan on erittäin tärkeä, sillä yksi iso maa putoaa jatkosta ennen pudotuspelejä ja jokainen piste voi ratkaista.

Maanantain 3-3-tasapeliä Yhdysvaltoja vastaan Hossa harmitteli vieläkin hieman.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Se oli kova peli. Varsinkin henkisesti oli raskasta, että aina kun menimme johtoon, USA tuli tasoihin. Heillä oli myös onnea parissa maalissa. Ehkäpä meillä on onni mukana Suomea vastaan.

Oma isä joukkueen päävalmentajana

Frantisek Hossa - Kun olemme harjoituksissa ja peleissä, hän on minulle vain valmentaja ja minä hänelle vain pelaaja. Hotellilla voimme sitten välillä olla isä ja poikakin, Marian Hossa virnisti.

Valmentaja Hossa ilmoitti tiistaina, että NHL-seura Atlanta Thrashersin Jan Lasak koppailee kiekkoja tänä iltana Suomi-ottelussa.

Seurakaverit Satan ja Noron vastakkain

Miroslav SatanMika Noronen

Bondra ei tule kisoihin

MM-kisojen jatkoa ajatellen Slovakia sai pienen kylmän suihkun, kun varmistui, että maan ehkä kuuluisin nykypelaaja, Peter Bondra , 36, ei vahvista maataan Tshekin MM-kisoissa.

Joukkuetoveri Marian Hossa vahvisti tiistaina, että koko kauden loukkaantumisista kärsinyt hyökkääjä päätti jättää MM-turnauksen väliin ja keskittyä viettämään aikaa perheensä kanssa.

Hossan mukaan Bondra oli vieläkin järkyttynyt, kun Washingtonia 14 vuotta edustanut maalitykki myytiin kesken kauden Ottawaan.