Urheilu

Forssell jyrää
ensi kaudenkin
Birminghamin
kärkimiehenä

LK/AP<br />Mikael Forssell jyrää ensi kaudellakin Birminghamissa Cityn paidassa.
LK/AP
Mikael Forssell jyrää ensi kaudellakin Birminghamissa Cityn paidassa.

Mikael Forssell , 23, jatkaa myös ensi kauden lainapelaajana Englannin valioliigan Birminghamissa. Hän tuli elokuussa St Andrew´sille ja on tehnyt yhteensä 19 maalia, joista 17 sarjapeleissä.

- Uskon, että vielä toinen vuosi Steve Brucen valmennuksessa merkitsee paljon kehitykselleni pelaajana.

- Olen ylpeä siitä, että olen Chelsean mies, mutta saan Birminghamissa mahdollisuuden pelata säännöllisesti, kehittyä edelleen ja tulla paremmaksi pelaajaksi, Forssell sanoi.

Kunnollinen vaihtoehto

Jatko Birminghamissa oli hyvä vaihtoehto kahdesta mahdollisesta. Toinen olisi ollut paluu lontoolaisseuraan, joka ei missään nimessä olisi halunnut myydä suomalaishyökkääjäänsä.

Forssell arvioi Brucen fantastiseksi manageriksi, jonka opein on mahdollista jatkaa edistymistä ja vakiintumista.

- Uskon, että tämä ratkaisu on paras mahdollinen kaikille osapuolille. Vuosi lisää täällä parantaa taitojani ja pelivarmuuttani. Myös seuran fanit ovat olleet minulle sydämellisiä ja toivon voivani vastata heidän luottamukseensa, Forssell sanoi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Forssell kiitti Chelseaa saamastaan mahdollisuudesta. Bruce oli yhtä kiitollinen lontoolaisseuran suhtautumisesta sopimuksen teossa. Bruce myönsi, että Forssellin pitäminen joukkueessa on ollut hänen ykköstavoitteitaan.

- Olen todella onnellinen kaupan loppuun saattamisesta. Haluan samalla sanoa, että seuraan on tulossa myös muita hyviä pelaajia vahvistuksiksi.

- Forssellin päätös pelata 12 kuukautta lisää seurassamme oli johtokunnallemme oiva osoitus siitä, että työtä seuramme kehittämiseksi kannattaa jatkaa.

- Uskon, että sopimus on hyvä molemmille seuroille ja Mikaelille itselleen, sillä hän on kehittymässä yhdeksi liigan parhaista hyökkääjistä, Bruce arvioi.

Forssell jää pois keskiviikkona pelattavasti Bosnia-Hertsegovina-Suomi-maaottelusta polvivamman takia.

Vamma on todellinen, eikä neuvotteluilla ollut mitään tekemistä poisjäännin kanssa.