Urheilu

Antti Niemi kuittaa Arsenal-spekulaatiot pelkiksi huhuiksi

LEHTIKUVA<br />Antti Niemi ( vas.) ja Sami Hyypiä pelaavat keskiviikkona 60:nnen A-maaottelunsa Suomen väreissä.
LEHTIKUVA
Antti Niemi ( vas.) ja Sami Hyypiä pelaavat keskiviikkona 60:nnen A-maaottelunsa Suomen väreissä.

Sarajevo (STT)

Antti Niemi , 30, ja Sami Hyypiä , 30, pelaavat keskiviikkona 60:nnen A-maaottelunsa Suomen väreissä. Molemmat aloittivat lähes 11,5 vuotta sitten Tunisiassa. Yhteisiä esiintymisiä on kertynyt 44. Niemi oli HJK:n paidassa, Hyypiä MyPa:ssa ja samassa ottelussa aloittanut Mika Nurmela , 32, jo Malmön väreissä.

Antti Niemi viihtyy Southamptonissa. Perhe on muuttanut uuteen ostamaansa taloon. Kahdesta lapsesta esikoinen Emma, 5, menee esikouluun.

- Jutut Arsenalin kiinnostuksesta ovat vain lehtijuttuja, sillä kukapa vaihtaisi Saksan maajoukkueveskaria yhden kauden jälkeen, kun joukkue on mestari ilman yhtään häviötä.

- Sopimusta on vielä kolme vuotta. Olisin kiinnostunut lisäämään sitä yhdellä vuodella, jos siihen saisi vähän parannusta samalla.

Niemi toteaa tämän kauden olleen vuoristorataa. - Viime vuonna hävisimme vain ManUlle ja Liverpoolille kotipelit, mutta nyt viimeksi jopa Boltonille.

Niemen pelaaminen keskiviikkona ei ole uhan alla, vaikka hänkin tyytyi vain juoksentelemaan maanantaina saatuaan Bolton-pelissä tällin pohkeeseen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ennen joulua Southampton yllätti ja oli vielä sijoilla 5-6, mutta sen jälkeen Niemi sai todeta tammikuun pelit todella hankaliksi.

- Nopeasti putosimme alaspäin, ja olisin tyytyväinen jos olisimme edes sijalla 10.

Vahdista valmentajaksi

Oman uransa jälkeen Niemi voisi kuvitella olevansa maalivahtivalmentaja.

- Yhä enemmän olen kyllä ajatellut pehmeää laskua ja pelaamista Suomessa uran loppuvuodet. Oulukaan ei olisi mahdottomuus, jos palaan liigaan, vaikka tuskin lähtökaupunkiin vakituisesti muutan.

- Maajoukkuepelit olen edelleen ajatellut lopettaa Saksan MM-kisoihin 2006. Aikansa kutakin, ja työpaikka on aina työpaikka, eli seurapelit jatkuvat pidempään.

Sami Hyypiällä on nyt päättymässä viides kausi Liverpoolissa.

- Paras vuosi siellä oli 2001, kun voitimme triplan. Itselleni tämä kausi alun vaikeuksien jälkeen voi olla jopa paras, mutta koskaan ei voi olla tyytyväinen, jos joukkueen pelit eivät suju.

- Jos joku olisi ennen kautta sanonut, että olemme korkeintaan neljäs, se olisi ollut pettymys. Nyt yritämme päästä neljänneksi ja mestareiden liigan karsintoihin.

- Kolme ottelua on jäljellä, ja ne ovat kaikki tärkeämpiä kuin Bosnia-peli, Hyypiä ajattelee työantajaansa.

Hänellä oli maanantain harjoituksissa jalkapöytä turvoksissa, mutta mies uskoi, ettei se ole este keskiviikon pelaamiselle.

- Ratkaiseva ottelu on viimeinen peli, kun kohtaamme Newcastlen kotona. Se on yhden ottelun vähemmän pelanneena tasapisteissä, mutta Antti Niemi lupaa torjua sen kumoon jo edellisellä kierroksella.

- Ensin on Middlesborough kotona ja sitten on pidettävä Mikael Forssell kurissa Birminghamissa.

- Mikulle oli mielestäni hyvä asia tehdä vuoden jatkosopimus vuodeksi, sillä pelaaminen on kaikkein tärkein asia nuorelle, joka haluaa tehdä maaleja, Hyypiä arvioi.

Hyypiän perhe kasvaa kesällä

Hyypiällä odotetaan esikoista kesäkuun lopulla, ja synnytys ajoittuu tapahtuvaksi lomalla koti-Suomessa. Perhe on kotiutunut Liverpooliin.

- Tietääkseni minua ei olla myymässä eikä kukaan ole ostamassa, joten olisin valmis jatkamaan vielä kaksi vuotta jatkuvaa sopimustani Liverpoolissa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy