Urheilu

Seppälä hakee EM-kisoista varmuutta

TS/Jenni Gästgivar<br />Hanna-Maria Seppälälle viikon kuluttua alkavat EM-uinnit ovat välietappi matkalla olympialaisiin. Tulostavoitteista viime kesän maailmanmestari ei halua puhua.
TS/Jenni Gästgivar
Hanna-Maria Seppälälle viikon kuluttua alkavat EM-uinnit ovat välietappi matkalla olympialaisiin. Tulostavoitteista viime kesän maailmanmestari ei halua puhua.

Hurjassa myllytyksessä viimeisen yhdeksän kuukauden ajan ollut uinnin maailmanmestari Hanna-Maria Seppälä on päässyt keskittymään harjoitteluun viime vuoden lopulla päättyneen lukion jälkeen. Käynnistynyt kausi on Seppälän mukaan ollut erilainen ja tuonut mukanaan ikävän haasteen. Seppälä on taistellut selkävaivojen kanssa, mikä on myös hankaloittanut uintitekniikan hiomista.

- Harjoitteita on täytynyt muuttaa rauhallisemmiksi, jotteivät ne haittaisi vammaa. Harjoittelumäärää on joutunut myös pudottamaan, Seppälä selventää.

Juuri Kyproksen kymmenen päivän leiriltä palannut Seppälä, 19, kärsii selän välilevyn pullistumasta, jonka kuntouttamiseen leirillä keskityttiin. Tekniikkapuolella harjoiteltiin ennen kaikkea uinnin liikerataa, joka Seppälä mukaan ei ole täysin kunnossa.

Uinnin EM-kilpailut Espanjan Madridissa käynnistyvät 6. toukokuuta ja siellä on luvassa Seppälän ensimmäinen kovavauhtinen testi. Tilanteen huomioonottaen Seppälä ei lähde Madridiin tulostavoittein. Seppälän ajatukset ovat jo vahvasti Ateenan olympialaisissa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Lähden hakemaan Madridista lähinnä hyvää fiilistä ja varmuutta kohti Ateenaa. Kuntoni tuntuu tällä hetkellä todella hyvältä ja lähden tekemään parastani, mutta tulos- tai aikatavoitteita minulla ei ole, Seppälä kertoo vaatimattomaan tyyliinsä.

Vaatimattomin tavoittein Ateenaan

Kansainvälisten kisojen puutteen takia Seppälällä ei ole vielä kunnon kosketusta siihen, millaisen haasteen ulkomaiset kilpakumppanit kaudella antavat. Huipulle on Seppälän mukaan noussut myös uusia haastajia, kuten Ranskan Maria Metella, joka voitti kultaa Dublinin lyhyen radan EM-uinneissa viime joulukuussa Seppälän oltua kolmas.

- Mukana on varmasti monia uusia nimiä ja kovaa pitää myös uida, sillä olympiavuosi näkyy myös tuloksissa, Seppälä huomauttaa.

Seppälä sinut mediahässäkän kanssa

Nuori uimari pitää siitä seurannutta pyöritystä täysin luonnollisena eikä ole antanut sen vaikuttaa harjoitteluun ja kuntoonsa.

Ylioppilaskirjoitusten jälkeen Seppälällä on ollut aikaa median kysymyksillä sekä omien sponsorien tapaamisille ja uusien keräämisille.

Seppälä solmikin tiistaina yhteistyösopimuksen kansainvälisen urheilujuomayhtiön kanssa.

Seppälä tai hänen valmennusryhmänsä eivät omista elämäänsä pelkästään uinnille.

Valmentajaäiti Mirjami Seppälällä ja Hanna-Marian managereina toimivilla isoveljillä Jerellä ja Terolla on myös oma, päätoiminen ammatti.

Vaikka reilun 12 vuoden opiskelu ylioppilaslakin saamiseksi päättyi vasta puoli vuotta sitten, tähyää Seppälä jo jatko-opintoihin. Seppälä tähtää fysioterapeutiksi ja hakupaperit ovat sisällä alan ruotsinkieliseen oppilaitokseen Helsingissä.