Urheilu

Hiihtoputkelle odotetaan
Paimion ja Turun siunausta

KALLE VIRTAPOHJA

Paimion hiihtoputken osakemyyntiaikaa on jatkettu kesäkuulle. Merkintöjä on tehty lähes 1700, joten rahaa on kasassa yli 420 000 euroa.

Hiihtoputken eli Paipin rakentamispäätös on käytännössä kiinni Paimion kaupungin päätöksestä. Työryhmän puheenjohtaja, Paimion kaupunginjohtaja Paavo Tyrväinen kertoo, että Paimion valtuustolle asia esitellään toukokuun 13. päivä. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa 8. kesäkuuta ja valtuusto päättää hallista 17. 6.

Paimion kaupunginhallitus aikoo tutustua Leppävirran hiihtoputkihankkeeseen kesäkuun alussa ennen päätöksen tekemistä.

Paimion osalle on kaavailtu 300 000 euron sijoitusta. Saman suuruisella osuudella toivoo Tyrväinen myös Turun kaupungin mukaantuloa.

Suunnitelmissa on, että putken energiakustannuksia leikataan aurinkoenergian avulla. Tyrväisen mukaan näin vähennetään energiakustannuksia kolmasosaan. Tähän olisi mahdollisuus saada myös kauppa- teollisuusministeriö mukaan, uskoo Tyrväinen.

Motellin ympäristössä aloitetaan rakennustyöt jo ensi kuussa. Kyseessä ei vielä ole hiihtoputken rakentaminen, vaan Keskon ja Nesteen yhteisprojektin eli uuden pikkukaupan ja ympäri vuorokauden palvelevan huoltoaseman rakentaminen. Työt valmistuvat loppuvuodesta.