Urheilu

Salibandy pyörinee tulevaisuudessakin Räntämäen hallissa

TS/Jori Liimatainen<br />Liikuntahallin tontti on kaavoitettu urheilutoiminnalle. Tarvitaan kaavamuutos, jos tiloissa halutaan harjoittaa muuta toimintaa.
TS/Jori Liimatainen
Liikuntahallin tontti on kaavoitettu urheilutoiminnalle. Tarvitaan kaavamuutos, jos tiloissa halutaan harjoittaa muuta toimintaa.

LEENA KORJA-KASKIMÄKI

Salibandyä pelattaneen jatkossakin Turun Räntämäessä sijaitsevassa Sportareena-liikuntahallissa, vaikka hallikiinteistö maanvuokraoikeuksineen pakkohuutokaupataan ensi viikon torstaina. Turun tilalaitos ei ole sulkenut pois mahdollisuutta huutaa kiinteistö omistukseensa, mikäli liikuntavirasto on halukas vuokraamaan tilat.

Liikuntavirasto puolestaan näkee ensisijaisena vaihtoehtona mallin, jossa hallia pyörittäisi salibandy-yrittäjä tai urheiluseura ja liikuntavirasto maksaisi aiempaa reilumpaa tukea salibandyseuroille.

Vuonna 2000 valmistuneen yli 2 600-neliöisen hallikiinteistön omistaja on Aktiivi-Areenat Oy, jolta Turun Seudun Osuuspankilla on saatavia yli 1,4 miljoonaa euroa. Turun kaupungilla on yli 13 000 neliön tontistaan vuokrasaatavia noin 17 000 euroa, mutta kaupunki ei ole velkojana. Jos ja kun uusi omistaja saadaan, maanvuokraoikeus siirtyy tälle.

Johtavan kihlakunnanvoudin Raimo Männistön mukaan kohteesta on tullut jonkin verran tiedusteluja lähinnä tahoilta, jotka ovat kiinnostuneita jatkamaan tiloissa urheilutoimintaa. Männistö ei suostu ennakoimaan, millainen myyntihinta hallista on mahdollista saada. Jos hinta jää alle pankin saatavien, loppu jää pankin tappioksi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Käyttöaste olematon päivisin ja kesällä

Myös liikuntatoimen johtaja Arto Sinkkonen tietää, että jotkut urheiluseurat ovat kiinnostuneita huutamaan hallin itselleen. Hän ei tähän hätään ole vuokraamassa hallia liikuntatoimelle. Mikäli malli yksityisestä omistajasta ja korotetuista avustuksista ei toteudu, tilojen vuokraamista voidaan Sinkkosen mukaan miettiä vasta syksyllä liikuntatoimen budjetinteon yhteydessä.

Olematon päiväkäyttö ja kokonaan tyhjä neljän kuukauden mittainen kesäkausi ajoivat Turun seudun ainoan salibandyä varten rakennetun hallin maksuvaikeuksiin.

- Käyttöaste on ollut korkea illalla ja osittain viikonloppuisin. Jos käyttöaste olisi tällainen koko vuoden, tilanne olisi nyt toinen, selvittää Aktiivi-Areenat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarkko Keto .

Hän sanoo yhtiön, joka takana on noin 20 osakasta, toivoneen, että kaupunki olisi tullut mukaan kolmanneksen osaomistajuudella. Keskusteluasteelle jäivät myös ajatukset vuokrata hallia koulujen tai päiväkotien ja -kerhojen käyttöön.

Kedon mukaan velkojapankki on viestinyt hallitukselle, ettei pankki enää ole kiinnostunut sponsoroimaan salibandyä.

Halli maksoi noin kaksi miljoonaa euroa.

Urheiluhallin tontilla on kaavassa YU-merkintä. Kyse on urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelista. Jos hallin uusi omistaja haluaa hallin johonkin muuhun käyttöön, sen täytyy hakea asemakaavanmuutosta. Onko muutos merkittävä vai vähäinen riippuu mm. muutoksen vaikutuksesta ympäristöön. Merkittävät muutokset viedään valtuustoon, vähäisissä riittää ympäristö- ja kaavoituslautakunnan päätös.

Koulujen salit liian pieniä

Yksi hallin ahkerammista käyttäjistä on salibandyseura FBC. Seuran varapuheenjohtajan Antti Väärin mukaan hallin mahdollinen siirtyminen muuhun käyttöön ei olisi kuolinisku seuran toiminnalle, vaikka se hetkellisesti sitä vaikeuttaisikin.

- Tämä tuli sinänsä hyvään aikaan, sillä kausi on ohi. Uskon, että syksyyn mennessä tiloja löytyy.

FBC:lla on toistakymmentä joukkuetta, joista jotkut harjoittelevat hallissa jopa neljä kertaa viikossa. Veloitus yhdestä tunnista arvonlisäveroineen on ollut vajaat 60 euroa. Koulujen saleissa hinta on halvempi eikä juniorijoukkueilta peritä vuokraa ollenkaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kolme kertaa viikossa tiloissa harjoittelee myös Turun Weikot.

- Mikäli Sportareenalla ei enää pelata salibandyä, se tekee toimintaamme mielettömän loven, myöntää salibandyvalmentaja Tommi Tuomarila.

- Koulujenkin saleissa harjoittelemme, mutta etenkin isoille pelaajille niiden kentät ovat liian pieniä.