Urheilu

Koivu uskoo Montrealin nousevan

LK/REUTERS<br />Saku Koivu tuulettaa tekemäänsä maalia, joka jäi tosin Montrealin ainoaksi ottelussa Tampa Bayta vastaan. Montreal hävisi lopulta maalein 3-1.
LK/REUTERS
Saku Koivu tuulettaa tekemäänsä maalia, joka jäi tosin Montrealin ainoaksi ottelussa Tampa Bayta vastaan. Montreal hävisi lopulta maalein 3-1.

Tampa Bay ja Philadelphia karkasivat 2-0-johtoon jääkiekon NHL-liigan itäisen lohkon välieräsarjoissaan. Tampa Bay nujersi Montrealin sunnuntaina 3-1 ja Philadelphia Toronton 2-1. Montrealin ainoan maalin tehnyt Saku Koivu vakuutteli tappion jälkeen, ettei Canadiens ole vielä lyöty.

- Emme ole vielä pelanneet niin hyvin kuin osaamme ja niin hyvin kuin Tampan voittamiseksi pitää pelata, Koivu totesi ja muistutti, että joukkue on noussut ahdingosta aiemminkin tällä kaudella.

Montreal kapusi pudotuspelien avauskierroksella 1-3-tappioasemasta jatkoon Boston Bruinsia vastaan. Koivun mukaan se on mahdollista myös toisella kierroksella. Se edellyttää, että joukkue löytää lääkkeet Tampa Bayn mahtivireessä olevan maalivahdin Nikolai Habibulinin yllättämiseksi.

- Meidän täytyy löytää tapa, jolla kiekot saadaan hänen ohitseen, Koivu tuumi.

Sunnuntain ottelussa Koivu tuikkasi kuluvan kauden pudotuspelien kolmannen maalinsa. Osuma syntyi ylivoimatilanteessa, kun Koivu nosti oman laukauksensa paluukiekon yli Habibulinin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tampa Bay hallitsi sunnuntain ottelua selvästi. Se olisi voinut voittaa suuremmallakin erolla, ellei Montrealin maalivahti Jose Theodore olisi pelannut hyvin. Hän torjui 26 kiekkoa, kuten Habibulin.

Kotijoukkueen sankari oli toisessa perättäisessä ottelussa kaksi maalia tehnyt Vincent Lecavalier , joka on kotoisin Montrealin läheltä. Hänen lisäkseen Tampan maalitiliä komisti Fredrik Modin.

Esche jälleen loistoiskussa

Flyersin maalivahdin Robert Eschen loistotorjunnat ja Aleksei Zhamnovin kolmannen erän maali takasivat kotijoukkueelle 2-1-voiton Philadelphiassa.

Esche, 26, torjui Torontoa vastaan 26 laukausta ja on nyt voittanut kuusi seitsemästä kuluvan kauden pudotuspelistään.

Toronto sai jalkavaivoista kärsineen ruotsalaisen kapteeninsa Mats Sundinin taas takaisin kaukaloon, mutta maalintekoon hän ei pystynyt.

Toronton 1-1-tasoituksen toisessa erässä viimeisteli paremmin joukkueen poliisimiehenä tunnettu Tie Domi. Flyersin kovanaama Donald Brashear puolestaan vei kotijoukkueen 1-0-johtoon ensimmäisessä erässä.