Urheilu

Ralf Schumacher selvisi ilman kilpailukieltoa

HEIKKI KULTA

San Marinon Grand Prix työllisti tuomariston.

Juan Pablo Montoya jyrisi turhaan rangaistusta Michael Schumacherille , kun maailmanmestari esti hänen ohitusyrityksensä ensimmäisellä kierroksella.

- Kilpajohtaja Charlie Whiting ei edes raportoinut koko tilannetta. Kävimme tapauksesta periaatteellisen keskustelun vasta Williamsin päälliköihin kuuluvan Sam Michaelin tuotua asian esille, suomalaistuomari Kari O. Sohlberg selvitti.

- Puhuimme siitä, plokkasiko joku jotain vai oliko niin, että Michael Schumacher piti vain oman ajolinjansa, kun Montoya yritti ohitse paikassa, jossa ei ole mitään mahdollisuutta ja miten Montoya itse yritti plokata Ralf Schumacherin ulos, Sohlberg kertaili.

Varsinaisesti tuomaristo - jossa Sohlbergin lisäksi istuivat britti Tony Scott Andrews ja italialainen Giuseppe Muscioni - puuttui Ralf Schumacherin ja Fernando Alonson yhteentörmäykseen.

- Videolta katsottuna se oli aika selvä tapaus. Schumacher teki edellisessä mutkassa virheen, jolloin Alonso pääsi kiinni Williams-autoon. Ralf väisti ensin oikealle, saman tien auto irtosi ja hän käänsi melkein suoraan Renaultin eteen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Alonso oli pyörät vasemmalla, varmaan paniikkijarrutuksessa. Kyllä Ralfin olisi pitänyt antaa tietä, Sohlberg kuvaili.

Rangaistusta Schumacherille ei kuitenkaan annettu.

- Ralf menetti tilanteessa 20 sekuntia ja yhden sijan. Kun hänellä Bahrainin kilpailusta oli samanlaisesta tilanteesta huomautus, katsoimme uuden huomautuksen antamisen liian kovaksi rangaistukseksi, sillä se olisi merkinnyt hänelle yhden kilpailun ajokieltoa.

- Päädyimme siihen, että Schumacherille viestitettiin, että jos tällaista tapahtuu jatkossa, sitten siihen puututaan. Kuljettajan täytyy oppia itse tietämään tehneensä virheen, Sohlberg selvitti.