Urheilu

Arsenal on Englannin mestari

LK/REUTERS<br />Arsenal juhlii Patrick Vieiran (vas.) maalia ottelussa Tottenhamia vastaan. Vieiran mukana iloitsevat Robert Pires, Ashley Cole ja Thierry Henry. Arsenal varmisti tasapeliin päättyneessä ottelussa Valioliigan mestaruuden.
LK/REUTERS
Arsenal juhlii Patrick Vieiran (vas.) maalia ottelussa Tottenhamia vastaan. Vieiran mukana iloitsevat Robert Pires, Ashley Cole ja Thierry Henry. Arsenal varmisti tasapeliin päättyneessä ottelussa Valioliigan mestaruuden.

Jännitys jalkapalloilun Englannin valioliigan mestaruudesta ratkesi jo neljänneksi viimeisellä kierroksella sunnuntaina, kun Arsenalin ero toisena olevaan Chelseaan venyi 10 pisteeseen. Arsenal ja Tottenham tasasivat pisteet Lontoon paikalliskamppailussa 2-2 ja Chelsea kärsi 1-2-vierastappion Newcastlelle. Mestaruus oli Arsenalin 13:s ja toinen viimeisen kolmen vuoden aikana.

Arsenalilla on edelleen mahdollisuus valioliigan ennätykseen, sillä joukkue jatkaa sarjassa yhä ilman tappioita. Joukkueella on mahdollisuus viimeisissä neljässä ottelussa kasvattaa muhkeaa pistesaldoaan. Kasassa on 34 ottelusta jo huikeat 82 pistettä.

Mestaruus on Arsenalille kolmas ranskalaisen päävalmentajan Arsene Wengerin alaisuudessa. Viimeisen kolmen vuoden aikana joukkue on voittanut kahdesti myös Englannin jalkapallocupin.

- Olen todella ylpeä saavutuksestamme. Mielestäni olemme kehittyneet vuosi vuodelta, Wenger sanoi.

Patrick VieiraDennis BergkampinThierry HenrynRobert Piresin Tottenhamin Jamie Redknapp kavensi komeasti tunnin pelin jälkeen ja Robbie Keane laukoi tasoituslukemat rangaistuspotkusta lisäajalla.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ranskalaiset Vieira ja Pires ovat esittäneet hienoja otteita, mutta heidän maanmiehensä Henry on ollut kultajoukkueen timantti. Kärkipelaaja on hurjassa kunnossa läpi kauden, mistä osoituksena on 29 maalia.

- Tämä on loistava päivä meille ja faneillemme. Tämä on aikanani jo kolmas mestaruus, mutta emme aio pysähtyä tähän. Saamme nyt kuitenkin nauttia tästä upeasta kaudesta, kertoi Henry, joka todennäköisesti vie nimiinsä valioliigan maalikuninkuuden.

Portsmouthille tärkeä voitto Leedsistä

Viikonlopun kierroksen ottelunsa hävinneet Chelsea ja Manchester United taistelevat vielä sarjan toisesta sijasta. Chelsea jatkaa toisena yhden pisteen erolla Unitediin.

Newcastle nousi voitollaan tasapisteisiin neljäntenä olevan Liverpoolin kanssa. Joukkueet taistelevat paikasta ensi kauden mestarien liigan karsintoihin, mutta Newcastlella on hienoinen etulyöntiasema, koska joukkue on pelannut yhden ottelun Liverpoolia vähemmän.

Leeds kompasteli kärsimällä kotonaan 1-2-tappion Portsmouthille. Leeds on nyt viimeisellä putoajan paikalla 32 pisteellä, ja eroa neljänneksi viimeisenä olevaan Manchester Cityyn on kolme pistettä. Tottenhamilla ja Evertonilla on kasassa 39 pistettä.

LK/REUTERS<br />Arsenal pääsi sunnuntaina juhlimaan Englannin jalkapallomestaruutta pelaamalla tasan Tottenhamin kanssa.
LK/REUTERS
Arsenal pääsi sunnuntaina juhlimaan Englannin jalkapallomestaruutta pelaamalla tasan Tottenhamin kanssa.