Urheilu

Henkinen kantti
kohdallaan

Päävalmentaja Raimo Summanen on koko kauden painottanut joukkueen tärkeyttä ennen yksilöitä ja vannonut hyvin linkittyneen ryhmän nimiin.

MM-kisojen avausottelu Yhdysvaltoja vastaan puhui selvää kieltä Summasen teesien puolesta. Vaikka jenkit pääsivät muutamalla yksilösuorituksella kahden maalin karkumatkalle, nousi joukkueena pelannut leijonalauma taistellen rinnalle ja ohi.

Harvinainen takaa-ajovoitto oli vakuuttava esitys sekä joukkueen yhteen hitsautumisesta että valtavasta henkisestä kantista. Missään vaiheessa peliä Suomen otteisiin ei hiipinyt paniikin oireita, vaikka tuhannen taalan maalipaikkoja lipui ohi roppakaupalla. Päinvastoin epäonnistumiset näyttivät vain lyövän lisää liekkiä sinivalkoisten paitojen sisään, ja lopulta jenkeiltä luisteltiin yksinkertaisesti jalat alta.

Suomen peli oli parhaimmillaan upeaa katsottavaa. Teletappiketju Timo Pärssinen-Niko Kapanen-Jukka Hentunen pelasi kuin ei olisi koskaan olisi erossa ollutkaan, eivätkä kankeat jenkkipakit pysyneet lainkaan pyörremyrskymäisen kolmikon kelkassa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Myös muiden ketjujen peli luisti mallikkaasti, ja yksi todiste hyvin linkittyneestä joukkueesta oli nelosketjun nousu ratkaisijan rooliin. Vastuuta ja peliaikaa jaettiin kaikille ketjuille melko tasapuolisesti, eikä Summanen varmasti ollut pahoillaan ns. jarruketjumiesten Lasse Pirjetän ja Antti Laaksosen tavasta kiittää valmentajaa.

Tshekin MM-turnaus alkoi siis suomalaisittain riemukkaasti. Pitkästä aikaa avausottelulla oli äärimmäisen tärkeä merkitys jatkoa ajatellen, ja leijonaryhmä hoiteli homman tyylikkäästi kotiin.

Voitto amerikkalaisista varmisti Suomelle jo käytännössä jatkosarjapaikan, mutta se ei vielä riitä mihinkään.

Välttääkseen Prahan lohkon jättiläiset Tshekin ja Kanadan pudotuspelien avauskierroksella Suomen on välisarjassa oltava todennäköisesti ykkönen tai kakkonen. Se tarkoittaa sitä, että Suomen täytyy vielä kaataa ainakin kaksi maata kolmikosta Slovakia, Ruotsi ja Venäjä. Pistemenetyksiin ei myöskään ole varaa Ukrainaa ja Tanskaa tai Japania vastaan.

Useampikin pelaaja kertoi sunnuntaina, että leijonien tavoite on parantaa peliään jokaisessa ottelussa. Jos joukkue siinä onnistuu, joutuvat Suomen vastustajat jatkosarjassa ja pudotuspeleissä tekemisiin vaarallisen leijonalauman kanssa.