Urheilu

Mirella Harju vahvin
naisten kiritaistelussa

TS/Timo Jerkku<br />Mirella Harjun (vas.) kiri oli purevin naisten luokassa. Maaria Siren tuli toiseksi.
TS/Timo Jerkku
Mirella Harjun (vas.) kiri oli purevin naisten luokassa. Maaria Siren tuli toiseksi.

Minna Uusivirta

TS-kortteliajoissa oli jälleen mukana myös naistensarjan kilpailu, joka oli pituudeltaan 15 kierrosta eli noin 17 kilometriä. Samassa lähdössä ajoi myös kolme juniorisarjaa, M16 ja N18 sekä N16, jonka kilpailumatka tosin oli kolme kierrosta lyhyempi.

Päivän ensimmäisen pyöräilystartin tapahduttua pääjoukko hajosi nopeasti kahtia.

Kärkiryhmä ratkoi paremmuutensa lopulta vasta maalisuoran kirikamppailussa.

Naisten sarjasta ensimmäisenä maaliviivan ylitti Turun Urheiluliiton Mirella Harju , joka jätti taakseen Liedon TVC:n Maaria Sirénin . Kolmanneksi suoriutui hienosti TuUL:n Paula Suominen .

Poikien M16-sarjassa voiton vei Porvoon Akilleksen Nico Blomqvist , joka oli koko pääjoukon vahvin kirijä.

Toiseksi kiri CCH:n Teemu Viholainen ja kolmas oli Akilleksen Keni Blomqvist .

Tyttöjen N18-sarjassa Sibbo Vargarnan Clara Sandell vei ykkössijan jättäen TuUL:n Elisa Arvon toiseksi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

N16-luokan paras oli TuUL:n Oona Tasto , joka kukisti täpärästi Mäntsälän Urheilijoiden Heini Salovaaran . Kolmas oli Sipoon Diana Westermark.

Ratkaisut jo ennen maalia

Koska TS-kortteliajojen reitin pituus on vain 1,12 km, voi pääjoukon vauhdista pudonnut kilpailija helposti tulla kierroksella kiinniajetuksi.

Mikäli niin käy, kilpailija poistetaan radalta. Samaan aikaan miesten elite-luokan kanssa startanneissa sarjoissa kävi juuri näin. Kaikki kilpa- ja M18-sarjalaiset joutuivat hyppäämään tien sivuun kilpailun kuluessa.

Pisimpään kilpailussa M18-sarjassa pysyi Akilleksen Kim Mansner . Kauhajoen Karhun Jukka Huhtasaari ja TuUL:n Joona Kulmala olivat seuraavaksi pisimpään mukana sinnitelleitä sarjassaan. Kilpaluokan kovakuntoisin taas oli TuUL:n Jaakko Mölsä . CCH:n Jaakko Kontulainen ja Turun Jouni Lundgren veivät nimiinsä seuraavat sijat.