Urheilu

Liverpool upotti
Manchester
Unitedin
kultahaaveet

LK/REUTERS<br />Sami Hyypiä (oik.) piti Liverpoolin puolustuksessa erinomaisesti Manchester Unitedin liukkaan kärkimiehen Louis Sahan kurissa ja ilman maaleja.
LK/REUTERS
Sami Hyypiä (oik.) piti Liverpoolin puolustuksessa erinomaisesti Manchester Unitedin liukkaan kärkimiehen Louis Sahan kurissa ja ilman maaleja.

Englannin jalkapalloilun viime vuosien suurmenestyjän Manchester Unitedin viimeisetkin toiveet valioliigan voitosta katosivat lauantaina, kun sarjan neljännestä sijasta taisteleva Liverpool haki Old Traffordilta vierasvoiton Danny Murphyn toisen jakson rangaistuspotkumaalilla.

Sami Hyypiän edustamalle Liverpoolille ManU-voitto oli arvokas. Unitedin puolustajan Gary Nevillen kovaotteinen taklaus rangaistusalueella runsaan tunnin pelin jälkeen toi vierasjoukkueelle mahdollisuuden, ja Murphy käytti tilaisuuden varmasti hyväkseen. Sarjassa neljäntenä olevalla Liverpoolilla on nyt pisteitä 53, lauantaina Middlesbroughin vieraissa 2-1 voittanut Aston Villa on pisteen päässä.

Parhaat mahdollisuudet nelossijaan ja sitä kautta mestarien liigan karsintoihin on kuitenkin Newcastlella, joka kohtaa sunnuntaina sarjakakkosen Chelsean. Newcastle on kolme pistettä Liverpoolia perässä, mutta pelattuja otteluita joukkueella on kuitenkin kaksi vähemmän.

Valioliigaa johtavalla Arsenalilla on mahdollisuus ratkaista liigamestaruus sunnuntaina, kun Lontoon kuumassa paikallisottelussa vastaan tulee verivihollinen Tottenham. Jos Chelsea pelaa tasapelin Newcastlen kanssa, voitolla Arsenal varmistaa mestaruuden. Jos Chelsea häviää, Arsenalille riittää tasapeli.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Putoamistaistossa Leicesterin asema heikkeni harmittavalla tavalla, kun Paul Dickov epäonnistui viime hetken rangaistuspotkussaan Manchester Cityä vastaan. Leicester jäi 1-1-tasapeliin, ja eroa viimeistä säilyjän paikkaa hallussaan pitävään Cityyn on kuusi pistettä kolme kierrosta ennen sarjan päättymistä. Blackburn sen sijaan varmisteli sarjapaikkaansa voittamalla Evertonin 1-0.

Koko ottelun jälleen pelanneen Hyypiän ohella suomalaisista lauantaina kentällä esiintyivät Charltonin Jonatan Johansson sekä maalivahdit Antti Niemi ja Jussi Jääskeläinen . Johansson tuli kentälle 72. minuutilla Charltonin hävitessä Fulhamille 0-2, Niemen Southampton hävisi hieman yllättäen Jääskeläisen Boltonille 1-2.

West Bromwich valioliigaan

West Bromwich Albionin nousu jalkapalloilun Englannin valioliigaan varmistui lauantaina, kun ykkösdivisioonan iltapäiväottelussa Wigan ylsi Sunderlandin kanssa maalittomaan tasapeliin. Näin Sunderland ei enää pysty tavoittamaan sarjassa toisena olevaa West Bromwichia.

Viime kauden päätteeksi valioliigasta pudonneen Albionin lisäksi sarjanousun on jo varmistanut ykkösdivisioonaa johtava Norwich. Sijoille 3-6 sijoittuneet joukkueet pelaavat vielä sarjan päätyttyä pudotuspelit, joiden voittaja nousee ylimmälle tasolle.

Sunderlandin ohella paikoissa ovat kiinni Ipswich, Wigan ja West Ham. Sarjaa on jäljellä tämän viikonlopun pelien jälkeen vielä kaksi kierrosta.