Urheilu

Suomalaisnaisten
Tiomila poskelleen

TS/Merja Kallikari<br />Maria Rantala toi Tampereen Pyrinnön värit kuudentena maaliin. Sijoitus oli pettymys voittoa hakeneelle joukkueelle.
TS/Merja Kallikari
Maria Rantala toi Tampereen Pyrinnön värit kuudentena maaliin. Sijoitus oli pettymys voittoa hakeneelle joukkueelle.

SEPPO VEIJALAINEN

Ulricehamnin Simone Niggli-Luder on nykyisin ylikäymätön este maailman naissuunnistajille.

Sveitsiläinen viisinkertainen maailmanmestari ratkaisi taas ankkuriosuudella voiton uudelle seuralleen.

Maailman kakkossuunnistaja, Norjan Hanne Staff ei myöskään pettänyt kannattajiaan nousten naisten Tiomilassa hopealle. Pronssille Kolmårdenissa kiiruhti Hellas.

Koko viestin ajan kärjessä kulkenut Tampereen Pyrintö oli paras suomalaisjoukkue, sijoitus kuudes. Punavalkoisten ero Ulricehamniin venähti tosin yli kuuteen minuuttiin. Suomalaisten päivä Kolmårdenissa oli todella vaisu. Ensin nuorten viestissä yksikään härmäläinen porukka ei mahtunut 20 parhaan joukkoon.

Viime vuonna Tiomilassa juhlittiin suomalaisten kaksoisvoittoa. Silloin TuS oli Simone Luderin ankkuroimana ykkönen ja Pyrintö kakkonen.

Nyt Kolmårdenissa Tussin sijoitus oli 19:s. Turkulaiset Johanna Ryynänen , Johanna Seppinen , Bodhana Terova , Vroni König-Salmi ja Salla Sukki eivät juosseet huonosti, mutta kärki kulki yksinkertaisesti kovempaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Paimion Rasti taisteli myös vahvasti. Katri Kerkola , Mirkka Salmelin , Annamaria Väli-Klemelä , Jaana Röytiö ja Inga Dambe saavuttivat lähes parhaan sijoituksensa Tiomilassa. Nuorekas ryhmä oli 24:s.

- Tein ykkösellä virheen. Kun yritin jatkossa kapeilla juoksu-urilla ohittaa kilpakumppaneita, menin aivan hapoille, selvitti Tussin aloittaja Johanna Ryynänen.

Saman kohtalon Johannan kanssa kokivat Piffenin Raija Rantanen ja Paimion Rastin Katri Kerkola .

Peli voittotaisteluun vaikeutui kolmikolta heti avauksessa.

Pyrintö haki vain voittoa

- Olimme viime vuonna kakkosia. Jo tammikuusta lähtien ykköstavoitteemme oli voitto ja vain voitto Tiomilassa. Saila Kinnin ja Riina Kuuselon oli tarkoitus säilyttää tuntuma kärkeen, kertoili Tampereen Pyrinnön ankkuri Maria Rantala .

- Heidi Haapasalon ja Satu Vesalaisen piti karata muilta. Liisa Anttilan poissaolo tietysti heikensi asemiamme .

- Itse pääsin Simonen kanssa yhdessä ankkuriosuudelle ja johdinkin ykkösellä.

- Sitten tein virheen ja Simone karkasi, Pyrinnön Rantala jatkoi.

- Vaikka suunnistaja on kokenut, aina ainakin minä olen hieman hermostunut lähdössä, Niggli-Luder mietti.

Kun suunnistus lähtee sujumaan, yleensä rauhoitun ja tulos on hyvä. Tiomilan voitto vielä kahdesti peräkkäin tuntuu hienolta, mutta kyllä MM-kisat menevät viestien edelle, vakuutti syksyllä Västeråsissa viime vuoden neljää MM-titteliä puolustava Niggli-Luder.