Urheilu

Kuismasen autokunta kärkivauhdissa

JUSSI FRIMAN

Vaikka Pertti Kuismanen oli kolmanneksi nopein Belcar-ratasarjan toisen osakilpailun aika-ajoissa Zolderin radalla, hymy oli herkässä suomalaistallissa. Kauden avauskilpailun jälkeen Kuismasen johtamassa tallissa oli paiskittu ylitöitä ja Chrysler Viperin meno olikin aivan toista kuin kolmen viikon takaisessa avauksessa.

Kaikkien aikojen parhaan aikansa Zolderissa ajanut turkulainen oli erityisen tyytyväinen pidettyään pelätyt FIA:n GT-sarjan tähdet Anthony Kumpenin ja Mike Hezemansin takanaan.

- Torstaista lähtien olemme hioneet täällä kisavauhtia. Olin uusilla Michelinin kisarenkaillakin kolmanneksi nopein. Nyt jäähdytys toimiin autossa ja tunnelma on kaikin puolin hyvä. Mieltäni lämmittää erityisesti Kumpenin ja Hezemansin jääminen taakseni, Kuismanen myhäili.

- Taso on noussut valtavasti viime vuodesta. Enää täällä ei ajeta vihellellen voittoon. Meidän on huomenna tehtävä parhaamme, niin jättipotin mahdollisuus meillä on, vakuutteli Kuismanen, joka jaa kilpailun Karl Hasenbichlerin kanssa.

Goossens lähtee paalulta

Marc GoossensVincent Vossen.

Markus Palttalan vauhti oli vasta kuudenneksi nopeinta.

Belgialaistallin Porschella kilpaileva turkulainen myönsi päivän menneen kulkuneuvon testaamiseksi.

- Muutimme säätöjä edellisestä kilpailusta ja koko päivä meni auton säätämisessä. Lähdemme huomiseen kilpailuun uudella taktiikalla. Leo van Sande aloittaa kilpailun ja minulle jää reilun tunnin pituinen päätösjakso. Katsotaan mitä tuolla taktiikalla saadaan aikaiseksi, mietti Palttala.