Urheilu

Habibulin torjui Montrealin

LK/REUTERS<br />Tampa Bayn maalivahti Nikolai Habibulin oli kuin muuri Montrealin edessä. Myös Richard Zednik (oik.) joutui tunnustamaan Habibulinin paremmakseen.
LK/REUTERS
Tampa Bayn maalivahti Nikolai Habibulin oli kuin muuri Montrealin edessä. Myös Richard Zednik (oik.) joutui tunnustamaan Habibulinin paremmakseen.

/Nikolai Habibulin oli Tampa Bay Lightingin muurina ja torjui 21 laukausta joukkueensa 4-0-voitossa Montrealia vastaan NHL-liigan itäisen konferenssin pudotuspelien toisella kierroksella.

New York Islandersin jo viikko sitten kesälomille pudottanut Tampa Bay oli vastustajaansa virkeämpi lähes kaikilla osa-alueilla. Montrealin pelaajien jalkoja painoi selkeästi vielä seitsemään otteluun venynyt sarja Boston Bruinsia vastaan.

Toinen ottelun hahmo oli Tampa Bayn sentteri Vincent Lecavalier tehoillaan 2+1. Lecavalier ei saanut aikaan tehopistettäkään Islandersia vastaan pelatussa viidessä ottelussa, mutta nyt Montrealissa varttunut Lecavalier kuritti entistä kotikaupunkiansa kunnolla.

Montrealin kapteeni Saku Koivu sai jääaikaa reilut 18 minuuttia, mutta pudotuspelien pistepörssin kärjessä oleva sentteri ei saanut mitään aikaan.

Koivu vertasi ottelua Montrealin ensimmäiseen otteluun Bostonia vastaan, jonka Canadiens hävisi 0-3.

- Emme tulleet silloin peliin mukaan ja sama tapahtui tänään. Tampa pelasi meitä vastaan järkevästi ja hyvin. Emme olleet tarpeeksi tarkkoja henkisesti ja se vaikutti myös fyysiseen peliimme, Koivu kertasi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Habibulinin nollapeli oli jo miehen neljäs Tampa Bayn kuudessa pudotuspeliottelussa. New Jersey Devilsin Martin Brodeur torjui kaikki laukaukset viime kauden pudotuspeleissä ennätykselliset seitsemän kertaa.

Tällä tahdilla ennätys voi siirtyä venäläisvahdille jo Montrealia vastaan pelattavassa sarjassa.

Joukkueiden toinen kamppailu pelataan myöhään sunnuntai-iltana Suomen aikaa.

Summanen halusi Lehtosen ryhmäänsä

Maalivahti Kari Lehtosen joukkue Chicago Wolves eteni jääkiekkoliiga AHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle kukistamalla Grand Rapidsin maalein 8-2.

Ottelusarjan voitto luvuin 4-0 merkitsee sitä, että Lehtosen osalta jääkiekon MM-kisat voidaan unohtaa.

Lehtonen kertoi, että Suomen päävalmentaja Raimo Summanen olisi halunnut hänet joukkueeseen.

- Hän oli kovasti kiinnostunut, jos Atlanta olisi päästänyt minut menemään jo aikaisemmin tai ehkä jos pelit täällä AHL:n puolella olisivat menneet aikaisin poikki, Lehtonen kertoi.

Lehtonen pelasi suurimman osan kaudesta AHL:ssä, mutta torjui loppukaudesta NHL:ssä Atlantan maalilla neljä ottelua, joissa hän päästi vain 1,25 maalia ottelua kohti.