Urheilu

Pirkkiö jäi tavoitteistaan
painonnoston EM-kisoissa

Benjamin Pirkkiö ei onnistunut tavoitteidensa mukaan painonnoston EM-kilpailuissa Ukrainan Kiovassa. Alle 94-kiloisten sarjassa kisaava Pirkkiö tempaisi 152,5 ja työnsi 192,5 kiloa sijoittuen C-ryhmän kolmanneksi yhteistuloksella 345,0 kiloa. B-ryhmässä nostaa 11 ja A-ryhmässä yhdeksän kilpailijaa.

Pirkkiön tavoitteet C-ryhmän voitosta haihtuivat jo tempauksessa. Pirkkiö sai ensimmäisellään ylös aloituspainonsa 152,5 kiloa, mutta 157,5 kiloa ei noussut kahdella viimeisellä yrityksellä.

- Pudotin painoani sen verran reippaasti, ettei elimistöni ehtinyt palautua tempaukseen. Neste ei imeytynyt kunnolla ja energian puute vaivasi, Pirkkiö kertasi kilpailun jälkeen.

Työnnössä Pirkkiön tavoitteena oli yksinkertaisesti kohentaa yhteistulosta mahdollisimman paljon. Hän onnistui jokaisessa kolmessa yrityksessään nostaen lopulta 192,5 kiloa. Pirkkiön mukaan työntöön riitti voimia, mutta yritykset loppuivat harmittavasti kesken. Pirkkiö jäi tempauksessa ennätyksestään (162,5) kymmenen kiloa ja vajaaksi jäi myös työnnön ennätyksen (200,0) parantaminen. Yhteistulos 345,0 kiloa jäi myös miehen ennätyksestä, joka on 360,0 kiloa.