Urheilu

Utriainen löi Lehtisen SM-maantiellä

LEHTIKUVA<br />Jussi Utriainen voitti lauantaina Oulussa Suomen mestaruuden puolimaratonilla ennen Turun Urheiluliiton Tuomo Lehtistä.
LEHTIKUVA
Jussi Utriainen voitti lauantaina Oulussa Suomen mestaruuden puolimaratonilla ennen Turun Urheiluliiton Tuomo Lehtistä.

Lahden Ahkeran Jussi Utriainen voitti odotetusti maantiejuoksun Suomen mestaruuden lauantaina Oulussa. Utriaisen voittoaika puolimaratonilla oli 1.05.21,6, jolla hän jätti toiseksi sijoittunutta Turun Urheiluliiton Tuomo Lehtistä puoli minuuttia. Kolmanneksi juoksi Joensuun Katajan estejuoksija Jukka Keskisalo häviten voittajalle reilun minuutin.

Meren rannan tuntumaan tehty reitti oli Utriaisen, 25, mukaan nopea, mutta tuuli haittasi vauhdin pitoa.

- Tavoitteena oli juosta 1.03 ja alkuun meno maistuikin yllättävän hyvältä, mutta Lehtisen jäätyä kympin kohdalla tavoitteena oli yksin juostuna enää mestaruus, Utriainen kertoi maalissa.

Tulevan kesän päätavoitteenaan Utriainen pitää Ateenan olympiakisojen maratonia, jota varten hän on alittanut A-rajan.

- En ole leireillyt kuluneen talven aikana ulkomailla, sillä halleissakin on pystynyt hyvin juoksemaan. Lisäksi olen saattamassa opiskeluja kauppakorkeakoulussa päätökseen ja töitäkin on pitänyt välillä tehdä.

Toiseksi sijoittuneen Tuomo Lehtisen mielestä reitti oli tasaisuudestaan huolimatta varsin rankka, mutta muuten mukava.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Kymppiin saakka yritin roikkua mukana, mutta mahaan kävi siinä vaiheessa sen verran kovasti, että piti antaa periksi.

Estejuoksuissa hyviä aikoja tehnyt Lehtinen aikoo tulevan kauden aikana keskittyä sileille matkoille.

- Vitonen ja kymppi kuuluvat ohjelmaan. Lisäksi syksyllä aion juosta Berliinissä maratonin tavoitteena Helsingin MM-kisapaikka.

Keskisalo pettyi aikaansa

Viime kesänä estematkalla lopullisesti itsensä huipulle juossut Keskisalo oli hieman pettynyt aikaansa, koska se oli 15 sekuntia huonompi kuin vuotta aiemmin.

- Matkan varrella oli vaikeuksia, mutta onneksi poliiseja ei ollut sakottamassa, sillä aamupuuro teki tehtävänsä. En ole koskaan ennen kisa-aamuna syönyt puuroa ja nyt tuli sekin kokeiltua. Ei se sovi ainakaan minulle, Keskisalo totesi.

Kahteen otteeseen ulkomailla talvella leireillyt estemies piti kuntoaan muuten parempana kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

- Ateenan estekilpailu on päätavoitteeni ja tarkoitus on kesän aikana parantaa aikaa reilusti alle 8.20, Keskisalo vahvisti.

Elina Lindgren naisten ykkönen

Naisten sarjan reilun minuutin erolla voittanut Oulun Pyrinnön Elina Lindgren , 20, palasi pitkältä kilpailutauolta suoraan voittajaksi ajalla 1.18.19,5.

- Olen ollut puoli vuotta sivussa lonkkavaivojen takia, mutta nyt meno tuntui helpolta. Ensimmäinen kymppikin tuntui kuin olisi lenkillä ollut, Lindgren selvitti maalissa.

Toiseksi naisten sarjassa juoksi Maria Söderström , joka joutui kympin jälkeen antamaan periksi vauhtia lisänneelle Lindgrenille. Kolmanneksi ehti Mari Niskanen.

Kaikille Skyttän sisaruksille mitali

Liedon Parman Laura Skyttä voitti 19-vuotiaiden naisten 10 kilometriä ajalla 38.01. Tasaisen kilpailun kuusi parasta juoksivat alle 40 minuutin.

Kaksi vuotta nuorempien tyttöjen samalla matkalla paras oli järjestävän seuran Oulun Pyrinnön Elina Perttunen ajalla 40.30. Laura Skyttän nuoremmat sisaret Maija ja Saara sijoittuivat ikäluokassa toiseksi ja kolmanneksi.

17-vuotiaiden poikien ylivoimainen mestari oli Liedon Parman 190-senttinen lahjakkuus Tuomas Jokinen , jonka voittoaika 31.53 olisi oikeuttanut kultamitaliin myös 19-vuotiaiden ikäluokassa. Tulokset eivät kuitenkaan ole suoraan vertailukelpoisia, sillä eri ikäluokat lähtivät matkaan eriaikaisesti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

19-vuotiaiden mestariksi juoksi Seinäjoen Urheilijain Joonas Harjamäki, jonka isä Sauli Harjamäki saavutti maratonin SM-kilpailuissa yhteensä kolme mitalia vuosina 1986-1990.

Seurojen välisen pistekilpailun voitti junioreidensa ansiosta Liedon Parma. Toisen sijan jakoivat viime vuosien vahvin suomalainen kestävyysjuoksuseura Lahden Ahkera sekä järjestävä seura Oulun Pyrintö.