Urheilu

Carlströmin pitkä irtiotto ajettiin kiinni

Suomalaispyöräilijä Kjell Carlström yritti sen mitä pitikin, kun italialaisen etappikilpailun Giro del Trentinon viimeinen 168,8 kilometrin mittainen etappi ajettiin Terme di Comanosta Arcoon.

Carlström lähti ennakkoluulottomasti rohkeaan irtiottoon ja sai mukaansa suomalaisjuuret omaavan, mutta Britannian lisenssillä kilpailevan Charly Wegeliuksen ja vasta 21-vuotiaan venäläisen Aleksandr Arekejevin.

Kolmikko pystyi repimään lähes kolmen minuutin eron pääjoukkoon, mutta Saeco-talli ei voinut riskeerata kokonaiskilpailun voittoaan. Arekejev oli vain vajaa viisi minuuttia kilpailua johtavaa Saecon Damiano Cunegoa jäljessä, ja siksi Cunegon joukkue aloitti takaa-ajon.

Carlströmin ryhmän irtiotto kesti noin 100 kilometriä ja suomalainen ehti ottamaan matkan varrella yhden mäkikiri- ja yhden kirivoiton. Irtiotto tuli lopullisesti kiinniajetuksi noin 10 kilometriä ennen maalia. Carlström jäi lopulta Tshekin Jan Svoradan voittamalla etapilla sijalle 99, eroa kärkeen kertyi 44 sekuntia.

Giro del Trentinon sankariksi nousi vasta 22-vuotias superlupaus Cunego, josta povataan jo Italian ympäriajon voittajaa muutaman vuoden päästä. Carlström sijoittui kokonaistuloksissa 85:nneksi, hän jäi Cunegosta 34 minuuttia ja 32 sekuntia.