Urheilu

Niemisen kädessä
veneluun murtuma

LK/AFP<br />Jarkko Nieminen joutunee jättämään Ranskan avoimen tennisturnauksen väliin oikean käden veneluun murtuman takia.
LK/AFP
Jarkko Nieminen joutunee jättämään Ranskan avoimen tennisturnauksen väliin oikean käden veneluun murtuman takia.

JARI WELLING

Maanantaina tenniksen Monte Carlon Masters-sarjan ATP-turnauksen avauskierroksella Italian Uros Vicoa vastaan oikean kätensä murtaneen Jarkko Niemisen vamma tarkentui Turussa tohtori Jouni Heikkilän tutkimuksissa veneluun murtumaksi.

Turussa Niemisen käsi kuvattiin ja tutkittiin uudestaan Monacossa tehdyn alustavan hoidon ja kipsauksen jälkeen.

- Peukalo pitää olla tällaisessa veneluun murtumassa stabilisoitu oikeaoppisesti. Niinpä Jarkon käsi kipsattiin Turussa kokonaan uudelleen, kertoi pelaajan isä Kauko Nieminen.

Seuraavan kerran Niemisen käsi tarkastetaan 3. toukokuuta, jolloin kipsi otetaan taas pois ja käsi kuvataan uudelleen.

Vaikka Niemisen käden murtuma oli sinänsä ulkoisesti ns. siisti, normaalisti toipuminen vastaavissa tapaukssa kestää kuutisen viikkoa. Jos Niemisen käsi lähtee luutumaan hyvin, hän voi palata ATP-kiertuellle jo toki aiemminkin. Veneluiden murtumissa aineenvaihdunnan tehokkuus on kuitenkin ratkaisevaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Joka tapauksessa Niemiseltä näyttää nyt jäävän käytännössä koko kevään massakausi väliin. Toukokuun tarkastustutkimuksen jälkeen Nieminen aloittanee silti jo pelillisetkin harjoitukset, sillä vasenkätisenä hän voi harjoittaa sentään kämmenlyöntiään. Myös yhden käden rysty totta kai onnistuu yhdelläkin kädellä. Myös fyysiset harjoitukset ovat mahdollisia käsi kipsissäkin.

Niemisen ATP-ranking tulee putoamaan loukkaantumisen takia melkoisesti. Tällä hetkellä Nieminen on sijalla 30, mutta hänen isänsä Kauko Niemisen laskujen mukaan ranking tulee laskemaan sijoille 54-55, jos koko massakausi jää väliin. Sekin joka tapauksessa riittää olympiapaikkaan.

Ranskan avoimien jälkeisissä nurmiturnauksissa Nieminen lienee jo varmasti mukana.

Niemiselle loukkaantuminen on koko uran toistaiseksi pahin. Hänellä ei ole koskaan aiemmin ollut pikkuvenähdyksiä pahempia vammoja.