Urheilu

Jani Klinga yhdistetyn
päävalmentajaksi

LEHTIKUVA<br />Jani Klinga (oik.) on Suomen yhdistetyn maajoukkueen uusi päävalmentaja. Tommi Nikunen puolestaan jatkaa mäkihyppääjien päävalmentajana.
LEHTIKUVA
Jani Klinga (oik.) on Suomen yhdistetyn maajoukkueen uusi päävalmentaja. Tommi Nikunen puolestaan jatkaa mäkihyppääjien päävalmentajana.

HARRI HULKKO

Lahtelainen Jani Klinga valittiin perjantaina Lahdessa Suomen Hiihtoliiton yhdistetyn A-maajoukkueen valmentajaksi. Mäkihyppymaajoukkueen päävalmentajana jatkaa Tommi Nikunen.

- Meillä Hiihtoliitossa on tapana palkata tehtäviin maailman parhaita ja haluamme löytää tehtäviin suomalaisia ihmisiä, sanoi SHL:n mäkihypyn lajijohtaja Janne Marvaila.

Hiihtoliitto on vaativa työnantaja ja joka kevät valmentajat ovat mittarin edessä. Tulokset ratkaisevat, Marvaila painotti.

Tommi Nikunen saa avukseen lajivalmentaja Kari Pätärin ja uudeksi lisämieheksi Janne Väätäisen.

- Minun opiskeluni Jyväskylän yliopistossa ovat olleet jäissä neljä vuotta. Nyt ne käynnistyvät uudelleen ja ensimmäinen tentti on jo maanantaina, sanoi Nikunen.

- Opiskelun takia joudun jättämään kauden aikana 1-2 reissua väliin. Janne ei korvaa minua vaan hän tuo valmennukseen lisävoimaa. Teen töitä edelleen hurjalla vauhdilla, Tommi Nikunen painotti.

Jani Klinga puolestaan siirtyi yhdistettyyn mäkihypyn B-maajoukkueen valmentajan tehtävistä.

- Jyri Pelkonen jätti minulle valtavan haasteen, mutta onnekseni apunani on vanha konkari Jukka Ylipulli , mainitsi Jani Klinga.

Yhdistetyn B-maajoukkueen valmentajana toimi Kimmo Savolainen ja junioriryhmän valmentajana Kari Jääskeläinen . Mäkihypyn B-maajoukkueen valmentajaksi nimettiin Ari-Pekka Nikkola . Nuorten MM-joukkueen valmentajana toimii Pentti Kokkonen apunaan Olli Happonen . Junioriryhmän valmennuksesta vastaavat Vesa Hakala ja Toni Nieminen.