Urheilu

Kuismanen
tähtää
voittoon
ilman Saloakin

TS/<br />Pertti Kuismanen aikoo palauttaa Viper-autokuntansa voittokantaan viikonlopun Zolderin kilpailussa.
TS/
Pertti Kuismanen aikoo palauttaa Viper-autokuntansa voittokantaan viikonlopun Zolderin kilpailussa.

Heikki Kulta

Kertaalleen voima-autojen Belcar Open -sarjan palkintopöydän tykkänään putsannut Pertti Kuismanen hakee yhä haasteita. Oman vauhtinsa mittariksi veteraani havitteli rinnalleen varsinaista supervahvistusta.

F1- ja CART-uransa päättänyt Mika Salo oli kiinnostunut kokeilemaan Kuismasen parina Chrysler Viperin vahvuuksia tänä viikonloppuna Zolderin kaksituntisessa kilpailussa.

Kun Salo samaan aikaan neuvottelee loppukauden kisoista Maseratilla kansainvälisen autoliiton FIA:n GT-sarjassa, hän joutui viime hetkessä kieltäytymään Kuismasen tarjouksesta.

Näin turkulaisjohtaja jatkaa urakointia monivuotisen partnerinsa Karl Hasenbichlerin kanssa.

Belcar-sarjan avauksessa samaisella Zolderin radalla Kuismanen ja Hasenbichler sijoittuivat vaikeuksien jälkeen lopulta viidenneksi.

- Menestys moottoriurheilussa ei ole mikään simppeli juttu. Sen tiedämme vuosien kokemuksesta. Paiskimme talvella töitä automme kehittämiseksi. Työ ei suinkaan mennyt hukkaan, vaikka avauskisan osalta niin tapahtuikin, Kuismanen tuumaili.

- Teoria on aina eri kuin käytäntö. Testaamista radalla ei voita mikään. Meidän laskelmamme jäähdytyksen tehokkuudesta ei osunut kohdalleen. Nyt lähdemme vahingosta viisastuneina matkaan, Kuismanen luotaili.

Kuismanen Racing on rengasvalmistaja Michelinin tehdastalli. Avauskisassa sattui informaatiokatkoksia, jotka osaltaan vaikuttivat merkittävällä tavalla kilpailukyvyn laskuun.

Nyt kotiläksyt on tehty myös Michelinin konttorissa.