Urheilu

Dennis kaappasi käsipallon valtikan takaisin Turkuun

PEKKA JÄRVIÖ

HC Dennis teki sen, mitä siltä odotettiinkin!

Käsipallon viidennessä ja ratkaisevassa SM-loppuottelussa HCD suisti valtaistuimeltaan Suomen mestaruutta puolustaneen karjaalaisen BK-46:n uuden ennätyskatsomon, 2445 katsojan edessä selvin numeroin 29-21 (13-9). Näin turkulaiset eivät hävinneet kotikentällään tällä kaudella yhtään ottelua.

Eikä turkulaisten mestaruudessa ollut mitään jossittelemista. Denniksen pelaajista huokui vahva lataus, mikä purkautui tehokkuutena eikä yliyrittämisenä. Maalivahti Paavo Nelke oli karjaalaiskannattajien ivan ja painostuksen kohteena, mutta Nelke nappasi jälleen selkävoiton BK:n Henrik Lindroosista , joka hänkään ei pelannut huonosti.

BK oli tasalukemissa ainoastaan 0-0 -aloituksessa. Dennis meni neljässä minuutissa 3-0 -johtoon, mikä antoi samalla viitteitä tulevasta. Vieraat puolestaan lähtivät hakemaan voittoa suurellakin riskillä, sillä ensimmäisessä finaalissa takareitensä loukannut pelaajavalmentaja Mikael Källman tuli kentälle mukaan puolustukseen. Miehen liikkuvuus oli kuitenkin sitä luokkaa, että tauolla hän jäi sovinnolla sivuun.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Karjaalaisten paras hetki oli avausjaksolla, kun nimen omaan Källman oli kärsimässä kahden minuutin ulosajotuomiota. Sen jakson BK vei 2-0 kaventaen tilanteeksi 6-4, mutta siitä eteenpäin mentiin Denniksen tahdissa, jolloin tahtipuikkoa heilutti tärkeällä hetkellä peli-ilonsa löytänyt Margus Varik . "Max" tykitti taukoon mennessä viisi maalia ja oli Nelken ohella karkumatkan ratkaiseva tekijä.

Vaikka BK haki toisella puoliajalla heittopaikkoja kiitettävästi, pysyi turkulaispuolustus varsin tiiviinä. Mm. aikaisemmissa otteluissa tehokkaasti heitellyt Mikael Tötterman jäi nyt kolmeen maaliin. Isänniltä puolestaan löytyi koko ajan ratkaisijoita. Sebastian Aarnio hassutti heikkona puolustajana tunnetun Fredrik Adamssonin kaksi kertaa täysin pihalle. Kun vielä Christer Lundqvist ja Bert-Jan Pustonski onnistuivat heitoissaan, oli mestaruus sinetöity.

Salmiselle kolmas kulta

Valmentaja Tomi Salmisesta tuli Denniksen peräsimessä nyt kolminkertainen Suomen mestari. Hän antoi tunnustusta koko joukkueelle, joka jaksoi kahden vaikean edellisen kauden jälkeen koota itsensä ja tehdä töitä loppuun asti.

- Erityisen iloinen olen, että Varik, joka oli runkosarja huomioon ottaen meidän paras pelaajamme, onnistui loistavasti tässä ottelussa, myhäili Salminen.

Finaalisarjan paras pelaaja oli puolestaan Sebastian Aarnio, jonka oikea-aikaiset venkurat ja välillä voimaheitot löysivät tiensä maaliin äärimmäisen tehokkaasti.

- Näinhän tämän pitikin tapahtua. Tässä pelissä Paavo otti kiinni lähes kaiken, siinä oli voiton perusta, kiitteli "Sebi" luotettavaa maalivahtia Paavo Nelkeä, joka on tiettävästi hakemassa uutta virikettä uralleen toisesta seurasta. Nelke pääsi myös maalitilastoihin, kun hän kiskaisi pallon tyhjään BK-maaliin.

Toinen uurastaja, joka todennäköisesti pelasi viimeisen pelinsä Denniksen paidassa, on laitahyökkääjä Joni Lindberg.

- Nyt ei tarvittu laiturien tehoja, kun meillä oli noin hyvät takamiehet paitsi, että Aarnio tietenkin halusi ahnettua muutaman maalin, naureskeli Lindberg.

Tällä kaudella hauskaa piisasi

Joukkueenjohtaja Kim Rafkin myönsi, että jonkin verran pelaajaliikettä tapahtuu, mutta nyt niistä ei puhuta, vaan nyt on juhlan aika. Yksi iloisimmista oli koko kauden loukkaantuneena ollut Mikael Lundin , joka tiivisti sen tosiasian, jonka kaikki näkivät.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Tällä kaudella meillä oli hauskaa, kahtena edellisenä kautena ei ollut, totesi Lundin.

BK:n Mikael Källman tunnusti rehellisesti Denniksen paremmuuden.

- Pakko tässä on olla realisti. Yritimme ottaa riskejä, mutta minä en nyt pystynyt auttamaan joukkuetta, kertoi "Mikke" tyynenä ja myönsi olevansa halukas jatkamaan valmennuspuuhissa.

- Pelaajatilanteesta en osaa mitään sanoa, mutta jos on poislähtijöitä, heidät korvataan A-junioreilla, päätti Källman.