HJK ostaa Jokereiden
pääsarjatoiminnan

LEHTIKUVA<br />Hjallis Harkimo ilmoitti perjantaina, että Jokereiden jalkapallotoiminta loppuu.
LEHTIKUVA
Hjallis Harkimo ilmoitti perjantaina, että Jokereiden jalkapallotoiminta loppuu.

Aina ei voi onnistua eikä kaikessa, sen sai kokea kotimaiseen jalkapalloon muutama vuosi sitten innostunut Harry Harkimo , 50.

FC Jokereiden viisivuotinen potkiminen koki nolon lopun perjantaina Harkimon tunnustettua maltaita maksaneen epäonnistumisensa. Samalla ilmoitettiin, että HJK ostaa FC Jokereiden pääsarjatoiminnan sekä seuran osuuden Helsingin jalkapallostadionia pyörittävästä yhtiöstä.

- Paljon, isoja rahoja, mutisi Harkimo kysymyksiin siitä, paljonko rahaa paloi muutamassa vuodessa.

Hän osti PK-35:n edustusjoukkueen toiminnan ja liigapaikan syksyllä 1998. Vuotta myöhemmin Jokerit juhli cupin mestaruutta ja sijoittui kauden 2000 päätteeksi liigassa hopealle. Seuraavana vuonna Jokerit putosi Ykköseen, josta palasi pikaisesti liigaan viime kaudeksi.

- Tässä touhussa pitää tehdä voittoa, jotta saadaan kehitystä aikaan. Pienillä lipputuloilla ja ilman sponsoreiden kiinnostusta on mahdotonta rakentaa voittoisaa yhtälöä. Yhden kauden lipputulot futiksessa ovat pienemmät kuin yhdestä lätkämatsista, manasi Harkimo.

HJK:lle oma farmijoukkue

FC Jokereiden poistuessa viheriöiltä helsinkiläinen huippujalkapalloilu profiloituu yhä väkevämmin HJK:hon. Järjestely tarkoittaa sitä, että Ykkösessä pelaa ensi kaudella HJK:n organisaatioon kuuluva farmijoukkue. Sen nimestä ei vielä ole tietoa.

- Tämä on jalkapallolle paras mahdollinen ratkaisu. Halusimme varmistaa toiminnan jatkolle hyvän kodin. Se löytyi neuvottelujen jälkeen HJK:sta, tunnelmoi Harkimo.

- Kaupan myötä HJK:n omavaraisuus pelaajien tuotannossa kasvaa entisestään. Nyt meillä on olemassa kaupunginosajoukkueista liigatasolle ulottuva putki, visioi Liiga-HJK:n puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen.

Sarjapaikkojen jako ei ole keskinäisiä kauppoja tekevien seurojen päätettävissä, vaan lopulliset ratkaisut tehdään liigan ja Palloliiton myötävaikutuksella.

Virallisesti Jokereiden liigapaikka on ollut Liiga-PK-35 Oy:llä, jolta on sen lunastanut.

- Alustavasti näiden tahojen (liiga ja SPL) kanssa onkin asiasta jo puhuttu, valaisi Lyytikäinen.

- Eikös se mene niin, että Kotka ja Jokerit vain vaihtavat paikkoja keskenään, lohkaisi Harkimo yrittäen pettyneenä keventää konserninsa osaorganisaation hautajaistilaisuuden ilmapiiriä.

Stadionasiat uuteen uskoon

HJK:n ostaessa FC Jokereiden osuuden jalkapallostadionin taustayhtiöstä, myös sen rooli stadionin suurimpana käyttäjänä korostuu. Kauppaan sisältyy pykälä, jonka mukaan Palloliitolla on mahdollisuus lunastaa puolet nyt siirtyvästä osuudesta itselleen.

- Epävirallisesti Palloliitto on ilmoittanut, että se todennäköisesti käyttää lunastusoikeutensa, sanoi Lyytikäinen.

Tällöin HJK ja Palloliitto omistaisivat yhtiön puoliksi. Saman tien virisi jälleen keskustelu stadionin keinoalustasta ja sen mahdollisesta korvaamisesta luonnonnurmella.

HJK on anonut UEFA:lta lupaa pelata myös kansainvälisiä otteluita keinonurmella. Jos hakemus menee läpi, paineet muutostyölle vähenevät.

- Tässä korostuu myös Palloliiton vastuu tapahtumien hankkimisesta stadionille. Jos maaotteluita saadaan jatkossa pelata keinonurmella, silloin pelejä pitää myös stadionille saada, jyrähti Lyytikäinen.

Stadionasioissa Lyytikäinen myös yltyi kiitoksiin Harkimoa kohtaan.

- Tuskin Helsingissä olisi tällaista stadionia ilman "Hjallista". Siitä hän voi olla ylpeä.