Urheilu

Hurmeen sairaus edelleen mysteerio

TS/<br />Jani Hurmeen mystinen sairaus ei ole vieläkään selvinnyt.
TS/
Jani Hurmeen mystinen sairaus ei ole vieläkään selvinnyt.

HANNU JOKIOINEN

Jääkiekkomaalivahti Jani Hurmeen, 29, selkärangan ympärillä olevasta kudosmassasta ei vieläkään ole löytynyt mitään lääkärien tuntemaa sairautta.

Miestä tutkitaan nyt Atlantassa ja hän on käynyt uusissa magneettikuvauksissa. Myös lonkasta on otettu luuydinnäytteitä, joiden vastauksia odotetaan minä hetkenä hyvänsä.

Muuta tiedossa olevaa sairautta "Jampassa" ei ole kuin korkea verenpaine, jonka hoitavat lääkärit olettavat johtuvan unettomuudesta ja stressistä.

Pitkästä aikaa kivuton päivä

- Ensi viikolla Jani lentää uudelleen Baltimoreen Johns Hopkinsin sairaalaan, jossa otetaan uusi magneettikuva samalla koneella ja samassa asennossa. Nyt näyttää kuitenkin paremmalta, kun hän sai viettää ensimmäisen kerran kahteen kuukauteen kivuttoman päivän. Myös lääkitystä on vähennetty, mutta koskaan ei tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu ennen kuin taudin syy selviää, Janin isä Jorma Hurme kertoi.

Toipuminen Baltimoressa tehdystä koepalan otosta vei lääkärien arvioiden mukaan kolme-neljä kuukautta.

Ongelmat alkoivat jo vuosi sitten

Hurmeen ongelmat alkoivat noin vuosi sitten selkälihaksen krampista ja kivuista. Tilanne meni huonommaksi Florida Panthersin harjoitusleirillä syksyllä ja selkää tutkittiin sekä hierottiin.

Selkäkipujen aikana Hurme myytiin jo ennen tämän pelikauden käynnistymistä Atlantaan ja ongelmat sen kuin jatkuivat. Selkää hoidettiin edelleen kuin kyseessä olisi ollut välilevyn pullistuma.

Valoa alkoi vihdoin näkyä, kun Baltimoressa tehtiin neljäs magneettikuvaus. Silloin huomattiin varjostuma, jota edellisissä kuvissa ei ollut näkynyt. Tosin mitään tunnettua sairautta lääkärit eivät ole Hurmeesta löytäneet.