Urheilu

Henin-Hardenne suosikkina
belgialaiseen loppuotteluun

Australian avoimen tennisturnauksen naisten loppuottelu pelataan belgialaisten Justine Henin-Hardennen ja Kim Clijstersin kesken. Kyse on jo kolmannesta belgialaisten kesken pelattavasta naisten finaalista viimeisessä neljässä grand slam-turnauksessa.

Turnauksen ykköseksi sijoitettu Henin-Hardenne nujersi torstain välierässä Kolumbian Fabiola Zuluagan vakuuttavasti 6-2, 6-2. Ottelu kesti vain tunnin ja 16 minuuttia. Nilkkavaivasta kärsivä Clijsters puolestaan peittosi sveitsiläisen Patty Schnyderin 6-2, 7-6 (7-2).

Aikaisempien tuloksin valossa maailmanlistan ykkönen Henin-Hardenne on suosikki lauantaisessa loppuottelussa. Hän kukisti Clijstersin viime kaudella Ranskan ja Yhdysvaltain avointen turnausten loppuotteluissa. Kumpikin on pelannut Melbournessa hyvin, Clijsters nilkkavaivasta huolimatta.

- Vaikka olen ykkönen, se ei tee minusta suosikkia. Olemme molemmat pelanneet upeita otteluita uramme varrella ja Kim on todella hyvä pelaaja, Henin-Hardenne totesi suosikkiasemastaan.

Kaksikon keskinäisissä kohtaamissa Clijsters johtaa otteluvoitoin 9-8. Kumpikaan naisten turnauksen loppuottelijoista ei ole aikaisemmin pelannut Australian avoimen turnauksen loppuottelussa.