Urheilu

Safin katkaisi Agassin voittokulun Australiassa

LK/REUTERS<br />Marat Safinin ja Andre Agassin viisieräinen kamppailu päättyi venäläisen tuuletuksiin.
LK/REUTERS
Marat Safinin ja Andre Agassin viisieräinen kamppailu päättyi venäläisen tuuletuksiin.

Venäjän Marat Safin passitti Yhdysvaltain Andre Agassin katsomoon tenniksen Australian avoimien mestaruuskilpailujen välieräottelussa. Venäläinen peittosi 33-vuotiaan Agassin viisieräisessä ottelussa luvuin 7-6 (8-6), 7-6 (8-6), 5-7, 1-6, 6-3.

Agassi on voittanut Australian avoimet neljä kertaa vuosina 1995, 2000, 2001 ja viimeksi viime vuonna, jolloin Saksan Rainer Schüttler hävisi 0-3.

Ottelu oli varsin hyvätasoista tennistä. Safin jysäytteli kolme tuntia ja 42 minuuttia kestäneessä pelissä 33 ässää. Venäläisen kovista syötöistä huolimatta ottelussa nähtiin nautittavaa ja jännittävää tennistä.

- Vahinko, että jommankumman pitää hävitä tällaisessa ottelussa, Agassin vaimo, entinen tennistähti Steffi Graf totesi pelin jälkeen.

Agassi antoi tunnustusta Safinille. - Hän pelasi aivan loistavaa tennistä. Lisäksi vielä hänellä oli myös enemmän onnea pelissä kuin minulla. Olipa todella kova ottelu, Agassi tuumi.

Voitosta lisää itseluottamusta

Agassi ei hävinnyt huonolle miehelle. 24-vuotias venäläinen tekee vammoista tioivuttuaan komeaa paluuta suoraan tennismaailman huipulle. Viime kauden pilanneen käsivamman takia Safin on tällä hetkellä ATP-rankingissa vasta sijalla 86 ja oli sijoittamaton kauden ensimmäisessä grand slam -turnauksessa. Safin voitti US Openin vuonna 2000 ja oli Melbournessa finaalissa kaksi vuotta sitten, jolloin hävisi 1-3 Ruotsin Thomas Johanssonille .

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Tämä oli yksi elämäni parhaista otteluista. Täytyy pelata todella hyvin ja olla vähän onnekaskin, jos haluaa voittaa Agassin. Tällainen voitto antaa rutkasti itseluottamusta, totesi Safin, joka kohtaa loppuottelussa joko viime kauden Wimbledonin voittajan Sveitsin Roger Federerin tai Ranskan avoimet kuitanneen espanjalaisen Juan Carlos Ferreron .

Safin on nyt passittanut kaksi kovaa pelimiestä peräkkäin katsomoon, kun puolivälierissä Yhdysvaltain turnauksen ykkössijoitettu Andy Roddick sai tunnustaa moskovalaisen paremmakseen 2-3. Safinilla on nyt takana kaksi kovaa viisieräistä ottelua, joiden on pakko painaa venäläisen jaloissa.

Safin kärsi viime kaudella loukkaantumisista, mutta nyt hän on tehnyt hienon paluun huipulle, kävi sitten loppuottelussa miten tahansa.

Safin katkaisi myös Jarkko Niemisen tien turnauksen toisella kierroksella. Tuossa pelissä Safin syötti 23 ässää ja voitti 7-6, 6-4, 4-6, 6-4.