Urheilu

Kapteeni Johansénilla ei
DC-valinnoissaan vaihtoehtoja

TS/Marttiina Sairanen<br />Kapteeni Henrik Johansénin (vas.) suojateista Tuomas Ketola on ollut jo muutaman päivän Turussa valmistautumassa DC-kamppailuun Luxemburgia vastaan.
TS/Marttiina Sairanen
Kapteeni Henrik Johansénin (vas.) suojateista Tuomas Ketola on ollut jo muutaman päivän Turussa valmistautumassa DC-kamppailuun Luxemburgia vastaan.

JARI WELLING

Turkulainen DC-kapteeni Henrik Johansén valitsi täysin odotetun joukkueen tenniksen Davis Cupin Euro-Afrikan ykkösryhmän ensimmäisen kierroksen kamppailuun, jossa Suomi kohtaa vierasottelussa Luxemburgin 6.-8. helmikuuta.

Suomen joukkueeseen tulivat valituiksi Jarkko Nieminen (ATP-ranking 37), Tuomas Ketola (172), Timo Nieminen (274) ja Janne Ojala (543).

- Ei ollut paljon vaihtoehtoja. Suomen tennis ei kukoista nyt laajudellaan. Tennisliitonkin on pikku hiljaa herättävä tilanteeseen Jarkon (Nieminen) takana, kommentoi Johansén valintojaan.

Joukkueeseen valituksi tulleista Ketola ja Ojala ovat harjoitelleet yhdessä Turussa jo pari päivää. Muu joukkue kokoontuu perjantaiksi ja lauantaiksi harjoittelemaan Helsinkiin Talin tenniskeskukseen.

Asepalvelustaan Pirkkalan lennostossa suorittanut Ketola pääsi harjoittelemaan Turkuun Ojalan kanssa, kun Ketola sai armeijasta hieman yllättäen lopullisen vapautuksen selkäkipujensa vuoksi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jarkko Nieminen puolestaan kotiutuu Suomeen Australian avoimista Kööpenhaminan kautta tänään. Niemisellä on mahdollisuus viettää kihlattunsa Anu Weckströmin kanssa yhteiseloa myös viikonloppuna Helsingissä, kun Ruskeasuon palloiluhallissa pelataan sulkapallon SM-kisat, joita koko Suomen DC-joukkue aikoo mennä katsomaan. Luxemburgiin Suomen DC-joukkue matkustaa sunnuntaina.

Luxemburgin Müller hyvä pelimies

Myös Luxemburgin kapteeni Johnny Goudenbourg on valinnut joukkueensa, johon kuuluvat Gilles Müller (ATP-ranking 175), Mike Scheidweiler (409), Gilles Kremer (905) ja Joe Hatto (nuorten ITF-ranking 678).

- Luxemburgin joukkueesta Müller on ihan varteenotettava vastustaja. Meidän pitäisi kyllä hoitaa kamppailu joka tapauksessa kotiin, mietti kapteeni Johansén nopealla alustalla pelattavaa kamppailua.

20-vuotias Müller hävisi Janne Ojalalle Hollanin Futures-kisassa vuonna 2001, joten Nieminen ja Ketola hoitanevat myös hänet.

Suomi ja Luxemburg ovat kohdanneet Davis Cupissa aiemmin neljä kertaa, jotka kamppailut Suomi on kaikki voittanut. Tämänkertaisen kamppailun voittaja selviytyy Euro-Afrikan ykkösryhmän toiselle kierroksella, jossa vastaan tulee vieraissa 9.-11. huhtikuuta Iso-Britannia.

Davis Cupin jälkeen Suomen kärkipelaajista Jarkko Nieminen pelaa Rotterdamin ATP-turnauksessa ja Ketola menee Challenger-turnauksiin Ranskan Cherbourgiin ja Andrezieux'hon. Maaliskuun alussa Nieminen ja Ketola ovat sitten molemmat mukana Dubain ATP-turnauksessa.

Emma Laine jätti Australian väliin

Suomen naisten ykköspelaaja Emma Laine , 17, keskittyy tällä hetkellä keräämään naisten WTA-pisteitä pienten ITF-kisojen kautta.

Vaikka Laine on juniorien maailmanlistalla peräti neljäntenä ja hän oli viime kaudella välierissä juniorien sarjassa sekä Australian avoimissa että Wimbledonissa, lahtelainen ei Australian avoimiin enää lähtenyt.

Laine on parhaillaan pelaamassa Englannin Tiptonissa 10 000 dollarin ITF-kisaa, jonka karsintojen viimeisellä kierroksella hän kohtaa britti Samantha Murrayn .

Karsintojen toisella kierroksella Laine voitti isosiskonsa Essi Laineen 6-1 ja 6-2.

Australian avoimien poikien sarjassa on sitä vastoin mukana Juho Paukku, 17 , joka voitti avauskierroksella Australian Patrick Jozwickin 6-2 ja 6-2.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Toisella kierroksella Paukku kohtasi viime yönä Suomen aikaa Yhdysvaltain Scoville Jenkinsin , joka on turnauksessa sijoitettuna 13:nneksi.