Urheilu

Raision Urheilijat on uinnin kärkiseura

Raision Urheilijoiden uinti on pääseuran jaostoista tunnetuin. Uimarit ovat olleet melkein aina Suomen huipulla, mutta viime vuosina seura on myös toistuvasti ansainnut Suomen parhaan uintiseuran tittelin seurojen välisissä pistekilpailuissa.

Raision Urheilijoiden päävalmentaja Jarmo Rosama kiinnostui aikoinaan uintivalmennuksesta oman uintiuransa innoittamana. Rosama kasasi uimahallilta kokoon lahjakkaita uinnista kiinnostuneita nuoria ja ennen pitkää toiminta kaipasi tuekseen seuraa. Raision Urheilijoiden uintijaosto perustettiin näin vuonna 1973 kymmenen vuotta pääseuran perustamisen jälkeen.

Pääseuraan kuuluu uintijaoston lisäksi myös lentopallojaosto ja tennisjaosto. Aikoinaan seuraan kuuluivat lisäksi yleisurheilu- ja pyöräilyjaostot, jotka ovat kuitenkin lopettaneet toimintansa.

Tänä päivänä raisiolaiset uimarit ovat kansallista kärkitasoa. Seurasta löytyy monia ikäluokkiensa huippuja ja Suomen mestareita. Jarmo Rosaman menestynein valmennettava on rintauimari Jarno Pihlava .

Vuosien varrella seura on kasvanut huomattavasti. Valmentajia ja valmennusryhmiä on paljon ja seura järjestää lisäksi myös kaikenlaista vapaa-ajan toimintaa uimakouluista vesipeuhulaan.

Viime vuonna RaisU nappasi seitsemän kahdeksasta parhaan seuran palkinnosta seurojen välisissä pistekilpailuissa ikäkausimestaruus- ja SM-kisoissa.