Urheilu

Frank Williams vakuuttui
nuoren Rosbergin näytöstä Barcelonassa

TS/Veikko Wahlroos<br />Nico Rosberg teki vaikutuksen Frank Williamsiin Barcelonassa.
TS/Veikko Wahlroos
Nico Rosberg teki vaikutuksen Frank Williamsiin Barcelonassa.

HEIKKI KULTA

Nico Rosberg tapasi formula 1 -patriarkka Frank Williamsin Barcelonan varikolla perjantain testipäivän päätteeksi. 18-vuotias formulalupaus oli lunastanut kaikki lupaukset vanhalla FW25A -autolla.

Kuka olisi uskonut, että nuori Nico vetäisi koko päivän lähes samoja kierrosaikoja kuin maailmanmestari Michael Schumacher Ferrarillaan? Williams-BMW:n teknikot nauttivat täysin siemauksin, kun tallin kolmaskin auto pystyi tekemään hyvin täysipainoista kehitystyötä.

Barcelonan testiviikko sujui yli kaikkien odotusten ja päätöspäivänä Rosberg pyyhkäisi uusitun ratakierroksen lähes samaa kyytiä kuin Juan Pablo Montoya uudella töpönokka-Williamsilla.

Rosbergin testisopimuksesta uupuu enää Williamsin lopullinen siunaus.

Kova harjoittelu tuotti tulosta

Marc Genen - Harjoittelin todella kovaa tätä testiä varten ja se kannatti. Vaikka ajoin kahtena päivänä lähes 750 kilometriä, niskassa ei tuntunut mitään.

- Päätavoitteeni oli selviytyä testistä ilman ongelmia ja se onnistui koko lailla täydellisesti, Nico säteili.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Frank Williams antoi hyvin kohteliasta palautetta suorituksestani, nuori kuljettaja kiitteli.

Koska Rosberg nähdään sitten seuraavan kerran ajotehtävissä?

- En tiedä, mitä jatkossa tapahtuu. Formula 3 -testit alkavat vasta maaliskuun lopussa. Kenties Williams kutsuu sitä ennen, Nico hymyili.

Kaiken kaikkiaan Rosberg ajoi keskiviikkona ja perjantaina Williamsilla yhteensä 740 kilometriä. Tämän lisäksi kolmena päivänä hän imi kaiken mahdollisen teknisen tietouden palavereissa ja tietokoneelta.

Keke nieli liikutusta

Keke Rosberg - Olen enemmän kuin onnellinen näkemästäni. Nico ei tehnyt radalla lainkaan virheitä, fyysisellä puolella ei ollut ongelmia ja hän pystyi ajamaan todella paljon kierroksia.

- Jokainen näki, että Nico on jälleen parantanut paljon edellisestä Jerezin testistä. Hän on paiskinut rajusti hommia. Voin vain ihailla hänen tekemäänsä työtä. Siinä on todella määrätietoinen nuori kundi, joka oli päättänyt onnistua.

- Henkilökohtaisesti en edes uskaltanut toivoa, että kaikki menisi näin hyvin. Loistava juttu, että Nico onnistui, Keke liikuttui.

Alonso veikkaa Kimiä mestariksi

Perjantaina nopeimman ajan 1.15,433 tykitti espanjalaisten idoli Fernando Alonso uudella Renaultilla. Jo torstaina 22-vuotias nuorukainen selviytyi täydestä GP-matkasta uudella autollaan.

- Veikkaan, että tänä vuonna mestari vaihtuu. Suosikkini on Kimi Räikkönen , sillä Williamsin kuljettajat ajavat toisiltaan pisteitä ja Renault on valmis ajamaan mestaruudesta aikaisintaan 2005, Alonso pohti ja arveli, että Michelinin talleilla oleva rengasetu johtaa siihen, että Schumacherin ja Ferrarin voittokulku päättyy.

Räikkönen oli perjantaina nopein McLarenin päättäessä omaa testi- ja mainoskuvausjaksoaan Valenciassa. Torstaina David Coulthard paransi uudella McLarenilla omaa epävirallista kierrosennätykstään kolmella kymmenyksellä aikaan 1.09,697. Kimin nopein aika 1.10,068 syntyi myös torstain ajojaksolla.

Jordanilla ratkaisuajat

Kuskimarkkinoilla pallo on Jordanilla. Jos Verstappenin ajamista kahdeksalla miljoonalla dollarilla tukeva tietokoneyhtiö Trust vaati Jordanilta lopullista ratkaisua perjantai-iltaan mennessä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Verstappenin Barcelonan testi peruuntui, kun Jordan ei hyväksynyt Trustin kaavailemaa näkyvyyttä autovärityksessä.

Vaitonainen Nick Heidfeld ajoi hyvän testin, mutta hänellä ei ole Verstappanin kaltaista taloudellista tukijaa apunaan, ellei Saksan Posti innostu rahoittamaan taas Jordania. Deutsche Postin houkuttelemiseksi Jordan ajatti testissä myös saksalaista Timo Glockia.

Paha takaisku Jordanille tuli Jacques Villeneuven antamista rukkasista. Talli kaavaili saavansa uusia rahoittajia palkkaamalla maailmanmestarin. Villeneuve ilmoitti, että hänellä on mitta täynnä F1-urheilusta ja hän on kääntänyt katseensa Le Mansin 24 tunnin kilpailuun. Voitto siellä nostaisi Villeneuven autourheilun historiassa Graham Hillin rinnalle kuljettajaksi, joka on voittanut F1-mestaruuden, Indy 500 -kisan ja Le Mansin.

Minardi jahkailee yhä unkarilaisen Zolt Baumgartnerin kiinnitystä. Budapestin suunnalta on lupailtu, että Baumgartnerin sopimuksen ensimmäinen maksuerä tulisi ennen ensi viikon Valencian testiä.