Jääkiekko

Pääsylippujen hinnat
nousseet radikaalisesti

Coloradon 53 miljoonan dollarin (n. 370 miljoonaa markkaa) budjetti on ohjeellinen, sillä kauden aikana seura hankki riveihinsä huippupuolustaja Rob Blaken ja luopui Aaron Milleristä sekä Adam Deadmarshista. Summa on muuttunut, mutta ei olennaisesti.

Coloradon budjetti on seuran markkina-alueen kokoon suhteutettuna turhan paisutettu. Denverin alueella on nelisen miljoonaa asukasta, eikä seuralle kerry televisiotuloista kautta kohti enempää kuin neljä miljoonaa dollaria.

Taloutta ei kohenna sekään, että Coloradon kotihalli on ollut Avalanchen otteluissa loppuunmyyty 300 kertaa peräjälkeen.

Pääsylippujen hinnat ovat nousseet radikaalisti. Kuusi vuotta sitten riitti 30 taalaa (210 markkaa) runkosarjan peliin, kun nyt lippu maksaa 58 dollaria (400 markkaa). Finaalisarjan pääsylipun hinta nousi jo yli sataan dollariin (700 markkaa), ja Avalancella onkin läntisen konferenssien joukkueista kalleimmat pääsylippujen hinnat.

Joukkueen managerin Pierre Lacroix'n mukaan pelaajapalkkoihin on saatava jonkinlainen katto.

- Jollain tavalla NHL:n ja pelaajayhdistyksen pitäisi päästä kompromissiin pelaajapalkoissa. Muuten tämä ei voi enää jatkua, Lacroix totesi.
TS/STT